Αμερικανική εταιρία σχεδιάζει να χτίσει 30.000 κατοικίες στα κατεχόμενα

Κοινοποίηση:
KATEKhOMENA.original

Σχεδιάζει την παράνομη κατασκευή 30 χιλιάδων κατοικιών σε Τρίκωμο, Κερύνεια, Άγιο Νικόλαο και Λευκόνοικο αμερικανική εργοληπτική εταιρία με γραφεία στην Μασαχουσέτη και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Οκατοχικός ηγέτης, μαζί με άλλους λεγόμενους αξιωματούχους, έδωσαν μάλιστα το παρών τους στο εορταστικό δείπνο που παράθεσε η εταιρία ”DNP homes”. Την ώρα που ο Τατάρ συμμετέχει σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούν σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όπως δοθεί χρόνος στην διπλωματία για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Με αμείωτο ρυθμό και χωρίς τέλος οι παράνομες αναπτύξεις και επενδύσεις σε ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα.

Η εταιρεία DNP Homes με γραφεία στην Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχεδιάζει την αγορά ακινήτων και κατασκευή πάνω από 30.000.

Το θέμα το οποίο ανέδειξε το SIGMALIVE αναφέρει ότι η εν λόγω εταιρία ανακοίνωσε την ίδρυση γραφείων στο ψευδοκράτος και την ανάπτυξη έργων, στο Τρίκωμο, την Κερύνεια, τον Άγιο Νικόλαο, το Λευκόνοικο και η Επτακόμη.

Πρόκειται για περιοχές οι οποίες ήταν και είναι αμιγώς ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας είναι τουρκικής καταγωγής είναι γιος ενός πρώην λεγόμενου Δημάρχου της Αμμοχώστου και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Αμερικανικού κολοσσού ποτών και αναψυκτικών dr.pepper.

Σε εορταστικό δείπνο που παρέθεσε η εταιρία τον περασμένο Δεκέμβριο, έδωσε το παρόν του και ο κατοχικός ηγέτης μαζί με άλλους παράνομους αξιωματούχους.

Ο Τατάρ ευχαρίστησε μάλιστα την εταιρία για το έργο και την προσφορά της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας η οποία σφετερίζεται ελληνοκυπριακές περιουσίες, χρηματοδότησε επίσης το καταφύγιο σκύλων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με τον λεγόμενο Δήμαρχο Αμμοχώστου Σουλεϊμάν Ουλουτσάι να τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο Δήμο.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του κατοχικού ηγέτη για τριμερή συνάντηση εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα διέψευσε ότι αρνήθηκε την πρόταση της απεσταλμένης για πενταμερή συνάντηση των δύο πλευρών παρουσία των εγγυητριών και χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης.

Όπως ενημέρωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, η προσωπική απεσταλμένη, σύντομα θα αρχίσει να ετοιμάζει την έκθεσή της προς τον γενικό γραμματέα με τα πορίσματά της και θα συζητήσει μαζί του την περαιτέρω πορεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: