Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Κοινοποίηση:
ΚΑΙΡΟΣ

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναφέροντας:
Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.
Πιο αναλυτικά:

Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, δημοσίευσε με ανάρτηση του, τους σχετικούς χάρτες για τις περιοχές που αναμένονται να εκδηλωθούν τα καιρικά φαινόμενα.
Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε δημοσίευσή του στο Facebook, ανέβασε τρεις φωτογραφίες που αντιστοιχούν στις επόμενες ημέρες και παρουσιάζει τα έντονα φαινόμενα του καιρού με κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις στις περιοχές που θα εκδηλωθούν πιο έντονα.

Όσο πιο κοντά στις κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτές να εκδηλωθούν κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και όχι μόνο αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και από χαλάζι!!

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα του ανάρτηση στο Facebook παρουσίασε τις θερμοκρασίες του επόμενου 10ημέρου, μέχρι δηλαδή και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ έκανε λόγο για αρκετή ζέστη που θα έρθει από εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει από την Τρίτη και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα θυμίζει… κανονικό καλοκαίρι με 36, 37 και 38 βαθμούς μέσο όρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: