Αλητεία! Το Facebook «βομβαρδίζει» καρκινοπαθείς με διαφημίσεις για «θαυματουργές» θεραπείες

Κοινοποίηση:
facebook-history-01

Στην αρχή της πανδημίας της Covid-19, η Meta, η μητρική εταιρία του Facebook τάχθηκε δημοσίως κατά των διαφημίσεων που διακινούσαν ψευδείς πληροφορίες για την υγεία και για τα εμβόλια.

Ωστόσο, διαφημίσεις για αναπόδεικτες, διαψευσμένες, ακόμη και επιβλαβείς θεραπείες για τον καρκίνο, συνεχίζουν να εμφανίζονται στο Facebook και το Instagram, σύμφωνα με έρευνα του ιστότοπου MIT Technology Review. Αυτές οι διαφημίσεις εξακολουθούν να εμφανίζονται στα κοινωνικά δίκτυα της Meta παρά την πολιτική της εταιρείας που απαγορεύει τις διαφημίσεις που περιέχουν παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία.

Όπως για παράδειγμα, η διαφήμιση για το Apatone, ένα μείγμα με βάση τη βιταμίνη C, που όπως ισχυρίζεται, «σκοτώνει τον καρκίνο». Η ουσία, μια μη αποδεδειγμένη θεραπεία που δεν έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), δεν είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν θέλετε το Apatone, προτείνει η διαφήμιση, πρέπει να ταξιδέψετε σε μια κλινική στο Μεξικό. Πρόκειται για την κλινική CHIPSA, η οποία προβάλλει διαφημίσεις που περιέχουν παραπλανητικούς ή ψευδείς ισχυρισμούς για την υγεία και στοχεύουν καρκινοπαθείς.

Στοιχεία από χρήστες του Facebook και του Instagram, ιατρικούς ερευνητές και τη δική της Βιβλιοθήκη διαφημίσεων δείχνουν ότι η Meta βρίθει διαφημίσεων που περιέχουν ψευδείς ισχυρισμούς για την υγεία και από τις οποίες η εταιρεία κερδίζει έσοδα. Οι παραπλανητικές διαφημίσεις μπορεί να παραμείνουν στην πλατφόρμα για μήνες ή και χρόνια. Ορισμένες από τις διαφημίσεις που εξέτασε το MIT Technology Review προωθούσαν θεραπείες που αποδεδειγμένα προκαλούν οξεία σωματική βλάβη σε ορισμένες περιπτώσεις. Άλλες διαφημίσεις παρέπεμπαν τους χρήστες σε πολύ ακριβές θεραπείες με αμφίβολα αποτελέσματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παίρνει λεφτά από τις διαφημίσεις. Η υγεία στο βωμό του κέρδους.

Comments are closed.