Αλβανία: Λόγω πλαστών πιστοποιητικών για ‘Covid 19’ η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα

Κοινοποίηση:
1

Μετά το δημοσίευμα από το αλβανικό Top Channel ότι εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά για τον Covid 19 τα οποία αγοράζουν οι Αλβανοί για περάσουν στην Ελλάδα, υπήρξε άμεση αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Έτσι, από αύριο, 20 Νοεμβρίου, η συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής θα παραμείνει κλειστή, και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς.

Για τους Αλβανούς, η διέλευση των συνόρων γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και μόνο στην Κακαβιά  υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης.

Πρόσφατα, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν, μετά τις πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι στην περιοχή της Κορυτσάς  υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία εξυπηρετούν μαζί με τη φόρμα PFL, για να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Η Κωνσταντίνα Τομάι, πιάστηκε με πλαστό πιστοποιητικό, αλλά κατάφερε να διαφύγει, και δεν συνελήφθη.

Πριν από δύο ημέρες, δύο Αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ, οι οποίοι δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι είχαν πραγματοποιήσει τις δοκιμές σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά. Διαφαίνεται ότι Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο πιθανότατα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες είναι οι: Idajet Tocka και Ina Veliu.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη ομάδας γιατρών να πραγματοποιήσουν ταχείες δοκιμές στη διέλευση των συνόρων, μετατρέποντας τα τελωνεία  Καπεστίστας σε κόκκινο σημείο για μόλυνση με Covid 19,  στη βόρεια Ελλάδα.

πηγή: echedoros-a.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Πουστικη φάρα, τόσες δεκαετίες ελληνοποιηθηκαν πια στην Ελλάδα αλλά ακόμη παραμένουν ιατροί λοποδυτες κακοτροποι κ άρπαγες

  2. πρέπει να εισαι αφελής για να μην το περίμενες αυτο απο αλβανους, αυτοι ολοι εχουν την απατεωνιά μεσα στο αιμα τους , ο καρκίνος της ελλαδας ειναι οι αλβανοι , ρημάζουν την ρευστότητα μας και τους μοιράζουμε επιδόματα , δωρεάν νοσοκομεία, σχολεία τα παιδιά τους κλπ βέβαια για να πουμε και του στραβου το δικιο δεν φταίνε αυτοι αλλα εμεις που τους δίνουμε δουλειές , σπιτια κλπ ας προσέχαμε

      1. Πάλι ψέματα λες, αλμπάνι; Πρώτη στο έγκλημα τα αλμπάνια σε όλη την Ευρώπη. Τα στατιστικά των αρχών ασφαλείας αυτών λένε. Περαστικά.

Leave a Response