Αλίμονο! Ο καγκελάριος Κουρτς υποστηρίζει την πρόταση του Κούλη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κοινοποίηση:
KARTAEMVOLIASMOY

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς τοποθετείται υπέρ της πρότασης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σε δηλώσεις του, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος τονίζει ότι «χρειάζεται ένα πράσινο διαβατήριο για όποιον έχει εμβολιαστεί ή που μόλις πέρασε τον κορονοϊό και ως εκ τούτου έχει ανοσία, ή έχει κάνει ένα νέο τεστ», επισημαίνοντας ότι εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, το εγχείρημα θα «προσεγγιστεί σε εθνικό επίπεδο».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δημοσιοποιεί την πρότασή του πριν από τη διήμερη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην οποία προτίθεται να την κάνει θέμα και να την υποστηρίξει, διότι, κατά την άποψή του, «χρειαζόμαστε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάλι πίσω την ελευθερία να ταξιδεύουμε».

Το Ισραήλ έχει ήδη ένα παρόμοιο σύστημα, και ως εκ τούτου «αναμένω ότι θα το εφαρμόσουμε και στην Ευρώπη», αναφέρει ο Αυστριακός καγκελάριος, σημειώνοντας ότι τεχνικά αυτό είναι εύκολο και θα πρέπει να είναι μία ψηφιακή λύση, όπου καθένας θα μπορεί να ταυτοποιείται με το κινητό τηλέφωνό του.

Υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως έχει προτείνει πρώτος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ταχθεί ήδη στις 18 Ιανουαρίου, η Αυστριακή υπουργός Καγκελαρίας, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Καρολίνε Έντσταντλερ, η οποία προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Θεωρώ σημαντικό ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που είναι συντονισμένο και έχει ενιαία εμφάνιση», και αυτό, επειδή «η κινητικότητα είναι μία βασική προϋπόθεση για την οικονομία, τα ταξίδια και τον τουρισμό», είχε τονίσει η Καρολίνε Έντσταντλερ σε δηλώσεις της πριν από την τότε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους της της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πραγματικός σύμμαχος της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας. Καμμία σχέση με ΝΤ.

  2. Ποια πρόταση του Κουλή; Βαθιά νεοταξική εντολή είναι. Ο κινέζος το είχε προτείνει πολύ πριν τον Κούλη

Comments are closed.