Ακόμη και πριν τα RAFALE το Αμερικάνικο Fox News έβγαζε ΝΙΚΗΤΗ…!!! «Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο… Ισχυρότερο το Ελληνικό Ναυτικό»..!

Κοινοποίηση:
3333333334444444

Σεπτέμβριους 2020: “Μέλι” στάζει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια στις ΗΠΑ για τις Eλληνικές EΔ, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο.

Το Fox News αναφέρει ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο ενώ το πολεμικό μας ναυτικό αν και μικρό σε αριθμό, είναι άκρως πιο αποτελεσματικό από το τουρκικό ναυτικό, προκαλώντας “εγκεφαλικά” στην Άγκυρα.

Για να αναφέρει αυτό όμως αμερικανικό κανάλι τέτοιας εμβέλειας, σίγουρα γνωρίζει πολλά περισσότερα από τις δικές του πηγές για την ισχύ των …τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι αμερικανικές δυνάμεις άλλωστε σε αυτές τις περιοχές είναι γνώστες όλων των πληροφοριών για τις πραγματικές ισχνές δυνατότητες των Τούρκων στρατιωτών.

Το ίδιο κανάλι επισημαίνει ότι σχεδόν καθημερινά, ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και πολεμικά πλοία, κινούνται το ένα απέναντι στο άλλο στην Α. Μεσόγειο με αιτία τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

“Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με λιγότερους από 11 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ η Τουρκία είναι μια χώρα περίπου με 82 εκατομμύρια πολίτες και διαθέτει περισσότερους στρατιώτες από την Ελλάδα και φυσικά έναν πολύ μεγαλύτερο στρατό.

Ωστόσο, οι Έλληνες πιλότοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, ενώ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από αυτό της Τουρκίας.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί συμπαθούν την Ελλάδα. Πολλοί έχουν στενούς πολιτιστικούς και εθνοτικούς δεσμούς με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αρμενία, που είναι μη μουσουλμανικές χώρες που περιβάλλονται από ισλαμικά έθνη. Και τα τρία έθνη όμως δέχθηκαν ένα είδος “εκφοβισμού” από την ισλαμική Τουρκία.

Τα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ, ειδικά η Γαλλία, υποστηρίζουν επίσης την Ελλάδα. Παραδοσιακά η φιλο-τουρκική Γερμανία προσπάθησε να μεσολαβήσει στην τωρινή κρίση χωρίς να καταφέρει τίποτα”, τονίζει μεταξύ άλλων.

Το αμερικανικό ΜΜΕ μας υπενθυμίζει ότι μετά απώλεια πολλών εδαφών στα Βαλκάνια το 1912-13, η Ελλάδα και αυτό που σήμερα ονομάζεται Τουρκία έγιναν αντίπαλοι, ενώ επισημαίνει ότι οι δύο χώρες έχουν πολεμήσει αρκετές φορές μεταξύ τους.

Ωστόσο, η τρέχουσα κλιμάκωση στο Αιγαίο φαίνεται περίεργη. Οι περισσότερες εδαφικές αξιώσεις και διαφορές επί συνόρων επιλύθηκαν το 1923 ενώ είχαμε και μαζικές ανταλλαγές πληθυσμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΗΤΕΡΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ1

  2. Εν τω μεταξύ οι έλληνες αεροπόροι έχουν να πετάξουν επιχειρησιακά περίπου 50 χρόνια…

    1. Είσαι του στρατού και ξέρεις;;;;;

  3. Χρειαζόμαστε τους αεροπόρους σώους και αρτιμελείς εν καιρώ ειρήνης και εν καιρώ πολέμου … συνεπώς ολιγότερους έως και κανένα νεκρό στην μάχη και στον πόλεμο .. αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνον με την αδιάκοπη και υπό πραγματικές συνθήκες εκπαίδευση, αλλά κυρίως μέσω των οπλικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας και πληγμάτων μακρού βεληνεκούς από ασφαλή θέση … εκεί που οι εχθροί στο πεδίο της μάχης παρατάσσουν τεχνολογικά επιτεύγματα και προφυλάσσουν τα πολυπληθέστερα στελέχη τους πάντοτε από ασφαλή θέση εμείς θα προτάσσουμε από τα λίγα στελέχη μας τους ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΉΡΩΕΣ; Αυτή είναι η συνταγή; Αυτό μήπως πρέπει επί τέλους να αλλάξει;

Comments are closed.