Ακυρώνονται μέχρι κι οι δημοπρασίες ρωσικών έργων τέχνης…

Κοινοποίηση:
auction

Η Bonhams ενώνεται με τις Sotheby’s και Christie’s για να ακυρώσει τις επερχόμενες πωλήσεις ρωσικών έργων τέχνης ως απάντηση στις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι διοργανωτές των δημοπρασιών αυστηροποιούν τους ελέγχους των ενδιαφερομένων αγοραστών για να διασφαλίσουν ότι κανένα έργο δε θα πάει σε Ρώσο ολιγάρχη, το όνομα του οποίου βρίσκεται στις «μαύρες λίστες»

Και οι τρεις οίκοι δημοπρασιών είχαν προγραμματίσει τις πωλήσεις τους στη Ρωσία για τον Ιούνιο. Η πώληση της Bonhams, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου, αφαιρέθηκε από τον ιστότοπό της σήμερα.

Ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος έκλεισε πρόσφατα το γραφείο του στη Μόσχα, στο παρελθόν διεξήγαγε δημοπρασίες ρωσικής τέχνης στο Λονδίνο δύο φορές το χρόνο.

«Έχουμε ευθύνη να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και στα γεωπολιτικά γεγονότα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Christie’s.

Ορισμένοι Ρώσοι ολιγάρχες που είναι μανιώδεις συλλέκτες έργων τέχνης, όπως ο Βίκτορ Βέκσελμπεργκ και ο Πετρ Άβεν,  αντιμετωπίζουν κυρώσεις στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες τους οδήγησαν στην αναγκαστική παραίτησή τους από επιμελητές μουσείων.

Η Phillips, δέχθηκε έντονες πιέσεις επειδή οι ιδιοκτήτες της είναι Ρώσοι, κι έτσι δεν πραγματοποιεί πλέον πωλήσεις αφιερωμένες στη ρωσική τέχνη.

«Ακολουθούμε αυστηρά τις τρέχουσες κυρώσεις και συμμορφωνόμαστε με οποιουσδήποτε κανονισμούς έχουν τεθεί σε ισχύ, ενώ ενημερωνόμαστε συνεχώς καθώς αυξάνονται οι λίστες», δήλωσε εκπρόσωπος του Sotheby’s.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: