Ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα όλο το καλοκαίρι

Κοινοποίηση:
reuma

Νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούλιο προεξοφλεί η άνοδος της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά, ενώ μόνιμη απειλή για πρόσθετες επιβαρύνσεις αποτελεί το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ που οι νεότερες προβλέψεις το ανεβάζουν στα 600 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους από τα 450 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ακόμη και με τις αναμενόμενες εισροές που υπολογίζει να έχει ο αρμόδιος Διαχειριστής (ΔΑΠΕΕΠ) από τις επιστροφές μειωμένου ΕΤΜΕΑρ και το «πράσινο» τέλος στο ντίζελ κίνησης, το έλλειμμα θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» που εξελίσσεται σε βάσανο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, η οποία δύσκολα θα αποφύγει μια αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ για να καλυφθεί ένα μέρος της «μαύρης τρύπας».

Οι αυξήσεις για τους καταναλωτές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι αναπόφευκτες. Με τις υψηλές θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ανέβηκε κατά 19% και η μέση χονδρεμπορική εκτινάχθηκε στα 101,5 ευρώ/μεγαβατώρα, σημειώνοντας υψηλό 21 εβδομάδων το επταήμερο 3 – 9 Ιουνίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. Μεγάλη μπίζνα το ρεύμα και μεγάλο καρτέλ!
  Αέρα λεφτά από το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, χωρίς να βάλουν Φράγκο!
  Τουλάχιστον οι εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας φτιάχνουν κανένα δίκτυο!

  Ίδιες αρπαχτες που έγιναν με την πτώση της Σοβιετική Ένωσης!

 2. το ΣΔΟΕ που είναι εδώ? αν μια επειχηρηση το έκανε αυτό, θα έτρωγε πρόστιμο.

 3. Μαλακες ειναι? Τωρα θα κονομησουνε αφου πρωτα φανε πολυ κοσμακη που δεν εχει φραγκα! Γεια σου κουλαρα νεοταξιτισσα, το μονο που δεν εκαψες ειν τα πλατανια στα χωρια!

 4. Το χειμώνα ψοφαμε από το κρύο και το καλοκαίρι από τη ζέστη.
  Ναι αλλά κινούμαστε σε ρυθμούς ανάπτυξης, Ελλάδα 2.0…

Leave a Response