Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Κοινοποίηση:
ακαρ

Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη. «Υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις φιλικές και αδελφικές χώρες στο δίκαιο σκοπό τους, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους. Η Τουρκία και η Λιβύη έχουν κοινή ιστορία και αξίες και η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη δικαιολογείται από την προστασία των δικαιωμάτων των αδελφών τους» είπε αρχικά.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε το ρόλο της χώρας του στα ζωτικής σημασίας συμφέροντα τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας πως: «Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και τις ειρηνικές μεθόδους».

Έπειτα, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις του Κυπριακού, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς στην Κύπρο,γι’ αυτό και η λύση των δύο κρατών είναι πλέον η μοναδική βιώσιμη λύση. Έτσι, ζητούμενο είναι η ειρήνη, ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά».

Ακόμα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας φρόντισε να αφήσει αιχμές εναντίον της Δύσης επισημαίνοντας πως: «περιμένω από τρίτα μέρη να είναι αντικειμενικά σε θέματα που σχετίζονται με τους γείτονές μας. Περιμένω από αυτούς να προσεγγίσουν τα ζητήματα με λογικό τρόπο. Τους λέω ότι τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και η Ελλάδα δεν μετατρέπονται σε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο πλέον ξεφτιλισμένος υπουργός άμυνας ανά την υφήλιο. Ρε βλάκα τίποτα δεν σας πάει καλά. Κάνατε τους ξύπνιους και πιαστήκατε από την μύτη. Το ίδιο θα πάθετε και με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Και κάτι άλλο. Πες πόσα σώβρακα άλλαξες όσο διαρκούσε η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ;

  2. Και μόνο το οτι ο πηθικας έκανε αυτή τη δήλωση, σημαίνει οτι εχει αρχίσει να κλάνει μεντες

  3. Άντε πλυσου να ξεβρωμισεις μαλ Ακαρ και να θυμάσαι ότι ο πρώτος μαϊμού s400 θα σου κάνει την τηγανοκεφαλα θρυψαλα και ο δεύτερος τον πισινό σουρωτηρι.

  4. Μάταιος θα είναι ο κόσμος για σένα Ακάρ όταν αποφασίσουν να σας βομβαρδίσουν στο παλάτι του Εντογκάν οι Αμερικάνοι.

Leave a Response