Αιματοχυσία στη Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ ανακοίνωσε κλιμάκωση των επιθέσεων στην Τρίπολη – «Τελειώνουν» οι ισλαμιστές

Κοινοποίηση:
5b9fb42bdda4c8124a8b4602-1

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) θα εκκινήσουν το δεύτερο στάδιο των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων με στόχο την κατάληψη της πόλης της Τρίπολης.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Χαλιφά Χαφτάρ, ανακοίνωσε την έναρξη του δεύτερου σταδίου των επιθετικών επιχειρήσεων εναντίον της Τρίπολης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται τον εκπρόσωπο του LNA Αχμέτ Μισμαρί.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Wasat ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Μισμαρί, το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης ξεκίνησε με τη χρήση δυνάμεων πεζικού μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο Μισμαρί μιλούσε τη Δευτέρα το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου.

Η ένταση στη Λιβύη κλιμακώθηκε στις 4 Απριλίου, όταν ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, ξεκίνησε επίθεση με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης.

Από την ανατροπή και τη δολοφονία του επί δεκαετίες ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η χώρα χωρίστηκε μεταξύ δύο κυβερνήσεων, με το ανατολικό τμήμα να ελέγχεται από το LNA και το δυτικό τμήμα να κυβερνάται από το GNA που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Φαγιέζ Σαράι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: