Αιματηρή ενέδρα στο Νιου Τζέρσεϊ: Ένοπλος άνοιξε πυρ, νεκρός ένας αστυνομικός (BINTEO)

Κοινοποίηση:
AP_19344716007717

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, καθώς αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά από έναν ένοπλο, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Φιλ Μέρφεϊ.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως λίγο μετά τις 12:30 τοπική ώρα σφοδροί πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, σε μια περιοχή όπου η Αστυνομία έφτασε, κάνοντας λόγο για πολλά θύματα.

Σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με το NBC και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου περιέγραψε την επίθεση ως «ενέδρα».

Πάντως, τα περισσότερα Μέσα, μεταξύ των οποίων και οι New York Times, κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό νεκρό και δύο τραυματίες.

Η εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάνστον δήλωσε πως τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει δεχθεί πυρά στο κεφάλι και έχει τραυματιστεί σοβαρά. Αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τραυματισμό δύο αστυνομικών και ενός πολίτη.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους άνδρες και τις γυναίκες του Α.Τ. του Τζέρσεϊ Σίτι, ιδιαίτερα στους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν σε αυτήν την αντιπαράθεση», τόνισε στο Twitter.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ, Γκέρμπιρ Γκρέουαλ, είπε πως η κατάσταση παραμένει ρευστή.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: