Αδυνάτισμα: 5 μύθοι για την απώλεια βάρους

Κοινοποίηση:
αδυνατισμα

Το αδυνάτισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να χάσουν βάρος. Πιστεύουν και τους μύθους που υπάρχουν για το αδυνάτισμα και δεν ισχύουν. Ποιοι είναι αυτοί

Πέντε μύθοι για το αδυνάτισμα
1 Πρέπει να αλλάξετε δραστικά τον τρόπο που γυμνάζεστε

Από εκεί που δεν κάνατε καθόλου ή ελάχιστη γυμναστική, ίσως νομίζετε ότι είναι μία καλή ιδέα να πάτε στο άλλο άκρο και να κάνετε καθημερινά πολύωρη και έντονη άσκηση. Μια τέτοια προσέγγιση το πιθανότερο είναι να σας οδηγήσει στην εξάντληση, ενώ αντίθετα εντάσσοντας την άσκηση στην καθημερινότητά σας στον βαθμό που μπορείτε θα πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

2 Οι υδατάνθρακες είναι κακοί

Όχι, δεν είναι. Ο υδατάνθρακας είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό που εφοδιάζει το σώμα με γλυκόζη. Η γλυκόζη μετατρέπεται σε ενέργεια για το σώμα και το μυαλό και είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας. Προτιμήστε τι πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.

3 Οι τροφές με λίγα λιπαρά είναι υγιεινές

Μπορεί να περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν και μεγαλύτερη διατροφική αξία. Μπορεί επίσης η μειωμένη περιεκτικότητά τους σε λιπαρά να μην συνεπάγεται τις λιγότερες θερμίδες καθώς σε πολλές περιπτώσεις ενισχύεται η γεύση τους με την προσθήκη ζάχαρης.]

4 Παραλείποντας γεύματα θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα

Παραλείποντας γεύματα στερείτε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

5 Οι εξαντλητικές δίαιτες είναι αποτελεσματικές

Η υγιής απώλεια βάρους χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνέπεια. Ό,τι και αν δοκιμάσετε για γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, είτε αυτό είναι μία εξαντλητική δίαιτα, ροφήματα, ματζούνια, το όποιο αποτέλεσμα είναι μονάχα προσωρινό και το αντίτιμο για τον οργανισμό μεγάλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: