Αδιανόητο! Υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟ η τουρκική “απόβαση” στον Έβρο

Κοινοποίηση:
1

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ: Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Τουρκίας, ”αδειάζοντας” ουσιαστικά την Ελλάδα.


Η “απομονωμένη” κατά τ΄ άλλα Τουρκία μπήκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να μείνει. Βρίσκεται στη Λιβύη και στη Συρία με ρωσικές ευλογίες, ενώ την ίδια στιγμή ΕΕ και ΗΠΑ αδιαφορούν για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο αντίστοιχα.

Το NATO διαφημίζει τις ασκήσεις ετοιμότητας που διενήργησε με την 66η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού! Και τι περιελάμβαναν οι ασκήσεις; Την ζεύξη ποταμού!

Δηλαδή το ΝΑΤΟ διαφημίζει με υπερηφάνεια το πόσο ετοιμοπόλεμη είναι η 66η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του τουρκικού στρατού, η οποία είναι έτοιμη να επέμβει σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, στον …Έβρο!

Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει «επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην προσομοίωση έχουμε και την ρίψη πυρών πυροβολικού ενώ στο σενάριο συμμετέχουν και πλωτά μέσα στην περιοχή της άσκησης διάβασης. Οι πλωτές γέφυρες των τουρκικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν οι γνωστές (SAMUR) με αναδιπλούμενη γέφυρα οι οποίες έχουν εξοπλίσει το τουρκικό μηχανικό.

Το 3ο Σώμα Στρατού, με έδρα το Σισλί της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί την εφεδρεία της Στρατιάς και διαθέτει την 23η Μηχανο­ποιημένη Μεραρχία πεζικού και τη 52η Τεθωρακισμένη Μεραρχία. Η τελευταία αποτελείται από δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες (την 1 η και 2η) και την 66η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

 

Προβληματισμός για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σοβαρό προβληματισμό στο μεταξύ, προκαλεί στην Αθήνα η δημοσίευση της νομικής θέσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το καθεστώς όχι μόνο του εναέριου χώρου αλλά και των χωρικών υδάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, καθώς σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις περί μη ύπαρξης (συμφωνημένων) συνόρων στο Αιγαίο.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατον να συσταθεί λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς υπάρχει διαφορά απόψεων με την Ελλάδα για τα όριά του. Επαναλαμβάνει δε την αμερικανική θέση, που δεν αναγνωρίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. αλλά μόνο τα 6 ν.μ. που αντανακλούν τα χωρικά ύδατα και κατά συνέπεια δεν θεωρεί ως παραβιάσεις εκείνες που συμβαίνουν στην περιοχή μεταξύ των 6 ν.μ. και των 10 ν.μ..

πηγή: vimaorthodoxias.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Στέφανε,θα είμαι καλοπροαίρετα ειλικρινής, αλλά θα πρέπει να παραδεχτείς ότι έπρεπε προεκλογικά να αποκαλύψεις τις προθέσεις και την ανικανότητα της ομάδας Μητσοτάκη να κυβερνήσει, αλλά λάθη βέβαια όλοι κάνουμε. Δυστυχώς αυτός ο θίασος λίγο έχει να κάνει με το κόμμα της ΝΔ που γνωρίζαμε από την δεκαετία του ’80. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της διακυβέρνησης απο το καθεστώς Μητσοτάκη είναι μείωση εθνικής κυριαρχίας (Αιγαίο, Κύπρος), καταστροφή της οικονομίας, αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατίας (πχ καταστολή από τα τάγματα ασφαλέιας της προχθεσινής διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή), καταστρατήγηση του συντάγματος με τον εγκλεισμό 10 εκατ. πολιτών (lockdown), εργασιακό μεσαίωνα με την θέσπιση 10ωρης τηλεργασίας αμοιβώμενης ως 8ωρη.

  2. Δυστυχώς έτσι είναι.Τήν χώρα μας κυβερνούν από τό 1945 και μετά ελληνόφωνοι ξενόφερτοι προδότες.Ομως ο Κούλης είναι ο μεγαλύτερος Εφιάλτης.Εχει δύο μισελληνικά αφεντικά,τήν Μέρκελ καί τούς Εβραίους.
    Γιάννης Λάκων

  3. καλα μας κανουν… εχουν καταλαβει οτι εχουν να κανουν με ριψασπιδες και λενε οτι ευχαριστει την τουρκια για να την κρατησουν μεσα στο νατο.. εδω δωσαμε το ονομα μακεδονια στους γυφτοσκοπιανους χωρις να απειλουμαστε…,, τωρα που απειλουμαστε … τι θα δωσουμε στους τουρκους…

Comments are closed.