Αγριογούρουνο επιτέθηκε σε παιδιά στην παιδική χαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΓΟΥΡΟΥΝΙ

Ένα αγριογούρουνο επιτέθηκε σε παιδιά στην αυλή του οικιστικού συγκροτήματος Park Ostrovsky στο Rostov-on-Don της Ρωσίας

Το συμβάν είναι συγκλονιστικό και παραλίγο δύο παιδιά να βρεθούν σε δυσάρεστη κατάσταση από την επέλαση του οπληφόρου ζώου.

Αρκετά αγριογούρουνα τρόμαξαν στους κατοίκους της περιοχής Pervomaisky του Ροστόφ. Τα ζώα έτρεξαν στο πάρκο Ostrovsky, κυνήγησαν τα σκυλιά εκεί και επίσης έριξαν έναν φράχτη.

Στη συνέχεια, τα αγριογούρουνα όρμησαν στις αυλές των κοντινών οικισμών. Εκεί, ένα από αυτά κυνήγησε ένα αγόρι στην παιδική χαρά, το παιδί έπεσε, αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Το ζώο εμφανίστηκε σαν από το πουθενά στον χώρο. Οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν εν τω μεταξύ τις υπηρεσίες της πόλης και την αστυνομία για να απομακρύνουν τα ζώα.

Επίσης, ένα από τα αιμόφυρτα αγριογούρουνα προσπάθησε να εισβάλει στο μουσείο “Ρωσία – Η ιστορία μου”. Το ζώο δεν μπόρεσε να σπάσει την πόρτα, χτύπησε και έφυγε τρέχοντας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αγριογούρουνο που εισέβαλλε στη παιδική χαρά έτρεχε με σπασμένο πόδι χαμηλά. Αρκετά ακόμη αγριογούρουνα είδαν οι ντόπιοι στο πάρκο της πόλης και στις αυλές των σπιτιών.

Έντρομοι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν διασώστες και αστυνομία στο σημείο για να επιληφθούν της κατάστασης.

Σε όλη την Ευρώπη, τα αγριογούρουνα γίνονται πιο «αστικά»

Έχουν συγκρουστεί με την αστυνομία, τους πολίτες και απολαμβάνουν τα φαγητά που έχουν απομείνει για γρήγορο φαγητό. Αποτελούν μοναδικό πρόβλημα για τους νομοθέτες, τους αγρότες και τους κτηνιάτρους.

Oι πληθυσμοί των αγριόχοιρων επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, με θεάσεις και στενές συναντήσεις σε άνοδο σε πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Είναι ένα είδος που είναι εξαιρετικό από οικολογική άποψη-υπερπροσαρμόσιμο και με τεράστιες δυνατότητες αναπαραγωγής.

Τα αγριογούρουνα κατακλύζουν τις αστικές περιοχές χάρη στις άφθονες ποσότητες αμάζευτων σκουπιδιών και των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να τα ταΐσουν.

Ο αγριόχοιρος εμφανίζεται συχνά στη λίστα με τα «100 χειρότερα» της Βάσης Δεδομένων Παγκόσμιας Επεμβατικών Ειδών, κάτι που υποδηλώνει ότι οι αρχές πιθανότατα βλέπουν τα ζώα ως τεράστιο πρόβλημα.

Από τη δεκαετία του 1980, ο αριθμός των αγριόχοιρων σε όλη την Ευρώπη έχει αυξηθεί στα ύψη σε σχέση τόσο με το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις όσο και με την κλιματική αλλαγή.

Τα άγρια θηρία τρώνε οτιδήποτε στο πέρασμά τους, ακόμα και το ένα το άλλο αν είναι απελπισμένα και έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε λογικό περιβάλλον.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: