ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! ΕΛΗΞΕ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ! LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κοινοποίηση:
ΓΑΖΑ

Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (1/12), o ισραηλινός στρατός ξεκίνησε και πάλι τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζαςκατηγορώντας παράλληλα την Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής που εφαρμοζόταν από την 24η Νοεμβρίου, ανοίγοντας πυρ εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Σύμφωνα με τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, βομβαρδίζονται βόρειοι τομείς της Λωρίδας της Γάζας, 

Λίγο νωρίτερα, το Shebab News Agency (Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς ανέφερε μέσω Telegram πως ακούγονται πυρά και εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Αναχαίτισε ρουκέτα το Ισραήλ, λίγο πριν «εκπνεύσει» η ανακωχή

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η «επιτυχής» αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε σχεδόν μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή της 24ης Νοεμβρίου. Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Καν, ήταν η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη — υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.