ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ… ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ!!! Φτάνει φρεγάτα δίπλα από το Τσεσμέ ενώ παρακολουθεί σκάφος του… Λιμενικού

Κοινοποίηση:
enischyoyn-ton-kloio-prostasias-gyro-to-cesme-oi-696x395

Συνοδεία τουρκικής φρεγάτας πλέει από χθες το βράδυ το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Cesme.

Το Cesme και η τουρκική φρεγάτα βρίσκονται δυτικά της Λήμνου, στο βόρειο κομμάτι της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι στην “καρδιά” του Αιγαίου. Η χρονική διάρκεια της παράνομης NAVTEX εκπνέει στις 2 Μαρτίου.

Αυτή την ώρα, το Cesme έχει συμπληρώσει 12 ώρες συνεχούς πλου εντός της περιοχής ερευνών που ορίστηκε με την παράνομη Navtex 0122/21 που εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες το Cesme βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής ερευνών που αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη.

Το Cesme, κινείται δηλαδή ανάμεσα στην Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Σε διεθνή ύδατα μεν, αλλά σε μια περιοχή που η μοναδική αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση ερευνών στην στήλη ύδατος είναι η ελληνική κυβέρνηση. Παρατύπως και χωρίς κανενός είδους αδειοδότηση από την Αθήνα, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού βρίσκεται εντός της περιοχής όπου έχει ανακοινωθεί η διενέργεια υδρογραφικών ερευνών.

Κοντά στο τουρκικό Cesme δεν βρίσκονται πολεμικά πλοία, από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο παρακολουθείται διακριτικά από σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο έχει ανατεθεί η αποστολή.

Το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Cesme κινείται με χαμηλή ταχύτητα περίπου 5-6 κόμβων. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου πέντε μποφόρ. Από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών δεν υπάρχει επιβεβαίωση αν πράγματι το τουρκικό Cesme πραγματοποιεί υδρογραφικές έρευνες και τι είδους είναι οι συγκεκριμένες εργασίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ετσι πρεπει .,.,..,

    τα χρηματα του ΕΛΛΗΝΑ φορολογουμενου πηγαινουν στην σιτιση των λαθροπιθηκων που μας φορτωσαν οι αγαπημενοι ευρωπαιοι συμμαχοι μας

    Ποιος θα ασχοηθει με εξοπλιστικα .,..,

    οταν τα μογγολια μας πυροβολουν με σφαιρες εμεις θα τους πεταμε βελανιδια και πετρες ..

    Ομως οι λαθροπιθηκοι θα εχουν γεματη κοιλια .,.,.,.

Comments are closed.