ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜ@ΡΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!! ΜΚΟ στη Λέσβο έδιναν θέσεις στρατιωτικών βάσεων και Λιμενικού μέσω social media

Κοινοποίηση:
Καταγραφή-52

Τα μέλη της ΜΚΟ στη Λέσβο κατηγορούνται για παράνομη είσοδο αλλοδαπών αλλά και κατασκοπεία.

“Σκάφος που μετέφερε περίπου 22 άτομα προσγειαλώθηκε στη Λέσβο, νότια, στο παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου, κοντά στη στρατιωτική βάση. 05.00″.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση σε σελίδα Μ.Κ.Ο. στο facebook στις 23 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου, ενημερώνει για τις κινήσεις μεταναστευτικών ροών που μόλις έχουν περάσει τα Ελληνικά σύνορα. Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η Μ.Κ.Ο. έχει βίντεο και δεδομένα τοποθεσίας που επιβεβαιώνουν την παρουσία των παράνομων μεταναστών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα, σε βάρος 4 μελών της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (δύο Βρετανοί, ένας Νορβηγός και ένας Αμερικανός), αλλά και 6 ακόμα ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, της κατασκοπείας, καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Τα συγκεκριμένα άτομα, όπως διαπιστώθηκε, διαμοίραζαν μέσω social media, μεταξύ άλλων, στίγματα στρατιωτικών βάσεων, κινήσεις σκαφών του λιμενικού, φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων, συντεταγμένες, χώρους συγκέντρωσης και προορισμούς μεταναστευτικών ροών.

“Ύποπτες” συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα 2 παράνομων μεταναστών, φαίνεται ότι βοήθησαν του αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης και της ΕΥΠ να “ξεσκεπάσουν” την δράση των 10 ατόμων, καθώς σε μηνύματα που αντάλλαζαν με διακινητές, είχαν αναφορές που “παρουσιάζονταν” διαδικτυακά από την συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι βρίσκονταν σε “ανοιχτή επικοινωνία” με μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που λάμβαναν διευκόλυναν όχι μόνο την άφιξή των παράνομων μεταναστών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά παράλληλα έδιναν οδηγίες για τη μετάβαση τους είτε σε δύσβατες προς απόκρυψη περιοχές των, είτε σε χώρους και δομές υγειονομικής υποστήριξης, δυσχεραίνοντας συστηματικά το έργο των αρμόδιων ελληνικών Αρχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αδελφή του Κούλη (Αλεξάνδρα) έχει ΜΚΟ και παίρνει χρήματα από τον κρατικό κορμπανά.

Leave a Response