ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! ΕΒΑΛΑΝ “ΠΡΩΤΑΚΙΑ” ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ – ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΗΓΑΓΑΝ

Κοινοποίηση:
πρώτη-δημοτικού

Οι γονείς έψαχναν μαζί με την αστυνομία τα δυο κοριτσάκια, αφού νόμιζαν ότι οι μικρές μαθήτριες έπεσαν θύματα απαγωγής – «Ζήσαμε έναν εφιάλτη. Πήγαμε να τρελαθούμε. Νομίσαμε ότι απήγαγαν τα παιδιά μας…», είπαν οι γονείς στο LamiaReport.

Μετά το περιστατικό με το σχολικό στη Βάρκιζα, ένα ακόμη απίστευτο συμβάν, που έγινε στη δυτική Φθιώτιδα την Πέμπτη (16/9), αποκαλύπτει το LamiaReport.

Οι γονείς από το χωριό Τσούκα, όπως κάθε μέρα, έβαλαν το πρωί τα δυο κοριτσάκια (πρωτάκια στο δημοτικό) στο σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ και έφυγαν για το σχολείο στη Μακρακώμη.
Το μεσημέρι γύρω στις 2:00΄ περίμεναν και πάλι να παραλάβουν τις μικρές μαθήτριες. Όταν όμως έφτασε το σχολικό λεωφορείο τα παιδιά δεν ήταν μέσα. Ο οδηγός δεν μπορούσε να δώσει κάποια εξήγηση και το τηλέφωνο του σχολείου δεν απαντούσε.

Οι γονείς τρελάθηκαν. Πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν κατευθείαν στο σχολείο με την ελπίδα ότι θα έχουν ξεχαστεί μέσα σε κάποια αίθουσα. Εκεί βρήκαν μόνο την καθαρίστρια και άρχισαν με αγωνία να ψάχνουν αίθουσες, ντουλάπες και κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσαν να βρίσκονται τα κοριτσάκια τους. Δυστυχώς τα κοριτσάκια ήταν εξαφανισμένα.

Αναζήτησαν και βρήκαν στο σπίτι της, τη σχολική τροχονόμο η οποία είπε ότι θυμάται τα κοριτσάκια το πρωί όταν πήγαν σχολείο, αλλά δεν τα είδε να φεύγουν. Οι γονείς σε κατάσταση σοκ ενημέρωσαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα που κινητοποιήθηκε άμεσα και μαζί με γονείς και συγγενείς άρχισαν να αναζητούν τις μικρές μαθήτριες μέσα σε όλη την Μακρακώμη.

Τελικά σε συνεργασία με την αστυνομία και το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που επικοινώνησε με όλους τους οδηγούς κατάφεραν να εντοπίσουν τα δυο κοριτσάκια στο σχολικό λεωφορείο που είχε φτάσει ορεινό χωριό Τυμρφηστός, το οποίο είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το δρομολόγιο προς Τσούκα, που ήταν ο προορισμός τους.

Τα “πρωτάκια” τα είχαν επίσης χαμένα αφού δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στο οδηγό σε ποιο χωριό μένουν και ποιος ειναι ο προορισμός τους και έτσι ο οδηγός είχε πάρει το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο στη Μακρακώμη με τα δυο κοριτσάκια που είχαν “ξεμείνει” μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

«Είχαμε περίπου μιάμιαση ώρα που ψάχναμε τα παιδιά. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ζήσαμε έναν εφιάλτη. Πήγαμε να τρελαθούμε. Νομίσαμε ότι απήγαγαν τα παιδιά μας…», είπαν οι γονείς στο LamiaReport.

Όπως επίσης μας είπε ο πατέρας της μιας μαθήτριας την επόμενη ημέρα ο Διευθυντής του σχολείου δεν μπορούσε να τους δώσει κάποια πειστική απάντηση γι αυτό που συνέβη, ωστόσο δεν θέλησαν να δώσουν νομική συνέχεια στο θέμα και να καταθέσουν μηνύσεις.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και τους αστυνομικούς της Μακρακώμης για την άμεση κινητοποίηση. Τέλος καλό όλα καλά….», είπαν οι γονείς στο LamiaReport.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Κάπου στο ’71 η 72, ήμουν το τελευταίο παιδί στο λεωφορείο και σχεδόν πίσω πίσω.Ο οδηγός με τη συνοδηγό είχαν πιάσει κουβέντα και προσπέρασαν το σπίτι μου, που περνώντας απέξω είχε κατέβει η μάνα μου με τον παππού μου να με παραλάβουν, έκαναν νόημα στον οδηγό αλλά αυτός που να πάρει χαμπάρι και γω απλά περίμενα και δε μιλούσα.Δε θυμάμαι πόσο μακριά με πήγαν, αλλά θυμάμαι κάποια στιγμή να με παίρνουν χαμπάρι και να λένε ”εσένα σε ξεχάσαμε”.Δεν μου είχε δημιουργήσει το όλο σκηνικό ψυχικό πρόβλημα, όπως λένε τώρα, αν δεν υπερβάλλουν.

    1. κατά πόσον τρόμαξαν τα παιδιά αλλά σκέψου πόσο εγκλωβισμένα είναι σήμερα μπροστά από ένα τάμπλετ και κυκλοφορεί ο κάθε λαθραίος που μπορεί να τα θέλει να τα αρπάξει, καμμία σχέση οι 2 εποχές

  2. Μια εξήγηση παρακαλώ. Τα πρωτάκια πηγαίνουν με το λεωφορείο της γραμμής ή με μισθωμένο ΚΤΕΛ από την πρωτοβάθμια??? Υπάρχει μεγάλη διαφορά….

  3. δεν θέλανε να δώσουν νομική συνέχεια αλλά θα δώσει συνέχεια ο διευθυντής που θα θέλει σώνει και καλά να τα εμβολιάσει…..μπεεεεεεε ραγιάδες……

  4. Ο οδηγός που έχει παιδάκια στο λεωφορείο πρέπει να έχει τα μάτια του 1024 .Ο συγκεκριμένος όταν κατάλαβε ότι τα παιδάκια μπήκαν σε λάθος λεωφορείο να ειδοποιήσει άμεσα αστυνομία και σχολείο.

  5. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ??? ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ?

Leave a Response