ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Καρέ καρέ η επιχείρηση αφοπλισμού του 45χρονου – Πάλη σώμα με σώμα μετά από 6 ώρες διαπραγματεύσεων

Κοινοποίηση:
ΠΑΤΡΑ

Μόνο απλή υπόθεση δεν ήταν η σύλληψη του 45χρoνου άνδρα που επι ώρες απειλούσε με κυνηγετική καραμπίνα αστυνομικούς.

Η κατάσταση συναγερμού έληξε μετά από 6 ώρες περίπου και αφού προηγήθηκε συμπλοκή και χρήση χειροβομβίδας κρότου- λάμψης.

Πως έγινε η επεισοδιακή σύλληψη.

Η ώρα ήταν περίπου μια μετά τα μεσάνυχτα. Ήδη είχαν περάσει 6 σχεδόν ώρες από την ώρα που ο άνδρας πήρε την καραμπίνα στα χέρια του στην περιοχή του πάρκινγκ Καλεντζώτη και κρατώντας και μια φιάλη υγραερίου απειλούσε να πυροβολήσει αστυνομικούς, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν.

Ο διοικητής Ασφαλείας Πατρών Γιάννης Αθανασόπουλος είχε αναλάβει να μιλά συνεχώς με τον οπλοφόρο άνδρα και να προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί, ενώ παράλληλα αναζητούσε την ευκαιρία να τον αφοπλίσει.

Κάποια στιγμή ο 45χρονος άρχισε να βρίζει και να φωνάζει “εγώ είμαι Ράμπο”. Τότε μέσα στο μισοσκόταδο που επικρατούσε στην περιοχή και βλέποντας την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα να επιβαρύνεται ο Γιάννης Αθανασόπουλος κάνει αιφνιδιαστική κίνηση και αρπάζει την καραμπίνα από τα χέρια του δράστη.

Οι δύο άνδρες πέφτουν στο έδαφος και αμέσως ξεκινά πάλη μεταξύ τους, για το ποιός θα πάρει το όπλο!

Επίθεση της ΟΠΚΕ

Την ίδια ώρα πάνοπλοι άνδρες της ειδικής ομάδας ΟΠΚΕ Αχαΐας με την συνδρομή των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών κινούνται κυκλικά από τους δύο άνδρες πετούν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και πέτουν επάνω στον 45χρονο πριν προλάβει να αντιδράσει. Του περνούν χειροπέδες, τον οδηγούν σε περιπολικό και στην συνέχεια στα κρατητήρια της Ασφάλειας , όπου παραμένει μέχρι την ώρα που θα σταλεί στον Εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: