ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με την επιχείρηση «Ήρωες» ξεπαστρεύουν το κουρδικό στοιχείο οι Τούρκοι – Τούρκος δημοσιογράφος μετέδωσε βήμα προς βήμα το τρομοκρατικό χτύπημα! 

Κοινοποίηση:
τουρκια

 

Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Κωνσταντινούπολης και η Γενική Διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Χωροφυλακής της Άγκυρας σχημάτισαν ειδική ομάδα. Συνεχίζεται η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση που επιχειρήθηκε στην Άγκυρα. Τι έγινε λοιπόν την Κυριακή;

Στην Άγκυρα , 2 τρομοκράτες επιχείρησαν να επιτεθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών την ημέρα που επρόκειτο να ξεκινήσουν οι νομοθετικές εργασίες της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Σχετικά με την έκρηξη, ο διευθυντής ειδήσεων του CNN Turk στην Κωνσταντινούπολη, Nihat Uludağ, εξήγησε νέες λεπτομέρειες και σχέδια για τους τρομοκράτες σε ζωντανή μετάδοση.

Ο Nihat Uludağ είπε, «Αυτή είναι η πανεπιστημιούπολη του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει δύο πύλες. Εκεί είναι η πόρτα του ΕΓΣ, από την άλλη πλευρά υπάρχει η πόρτα της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής. Οι τρομοκράτες σκοτώνουν τον κτηνίατρο, τον ληστεύουν, παίρνουν το όχημα και πηγαίνουν εκεί. Στη λεωφόρο Atatürk. Έρχονται εδώ, παρκάρουν το όχημα, ο ένας από τους τρομοκράτες είναι στο τιμόνι και ο άλλος κάθεται στο πίσω κάθισμα του οχήματος.

Τη στιγμή που σταματά, ανοίγει τη συρόμενη πόρτα. Κάνει μια κίνηση προς τα εμπρός. Προσπαθεί να κινηθεί προς εδώ πυροβολώντας με όπλο. Ποιος είναι ο σκοπός του; Τι γίνεται λοιπόν όταν εξουδετερώνεις τους αστυνομικούς εδώ και μπαίνεις μέσα; Υπάρχει μια μεγάλη ηρωική ιστορία εκεί. Παράλληλα εδώ εφημερεύουν 6 αστυνομικοί με ειδική εκπαίδευση ασφαλείας. Η αστυνομία εδώ απαντά αμέσως. Γίνεται μάχη με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον έλεγχο της κάμερας ασφαλείας, ο τρομοκράτης μπαίνει και εκεί βρίσκεται πράγματι ένας βομβιστής αυτοκτονίας. Η μελέτη συνεχίζεται για το πώς εξερράγη εκείνη η βόμβα. Ενώ πυροβολεί κατά της αστυνομίας, ο τρομοκράτης εκρήγνυται ξαφνικά. Εξερράγη μετά από έντονη πυρκαγιά, εξερράγη από εξωτερικούς παράγοντες ή εξερράγη από μόνος του; Θα γίνει σαφές στο τέλος της έρευνας.

Πού είναι ο άλλος τρομοκράτης; Βγαίνει και με έναν εκτοξευτή ρουκετών στον ώμο. Υπάρχει ξανά συσκευή βόμβας. Τι συμβαίνει; Ο εκτοξευτής ρουκετών στον ώμο του πέφτει στο έδαφος με το ωστικό κύμα, αλλά συνεχίζει να προχωρά πυροβολώντας με μακρύκαννο όπλο.

Ποιος είναι ο σκοπός του; Θέλουν να μπουν στα σώματα ασφαλείας της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και να πραγματοποιήσουν μεγάλη έκρηξη στην ΕΓΣ . Πού είναι οι άλλοι αστυνομικοί; Κάνουν μια επαγγελματική κίνηση σε ομάδες των τριών. Τη στιγμή που ο δεύτερος τρομοκράτης βγαίνει από το φυλάκιο, τον εξουδετερώνουν πυροβολώντας τον στο κεφάλι με όπλο. Γιατί πυροβολούν με όπλα; Ο τρομοκράτης είχε πάνω του 9 κιλά και 700 γραμμάρια πλαστικών εκρηκτικών. Αν εκραγεί, μπορεί να πεθάνουν 6 αστυνομικοί.

Συνεχίζουν όμως να πολεμούν για να το αποτρέψουν. Ο τρομοκράτης που πυροβολείται με όπλο στο κεφάλι, εξουδετερώνεται.

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ;

Αυτό είναι επίσης ενδιαφέρον, δεν είναι ονόματα γνωστά στους σεκιούριτι, κοιτάζουν δακτυλικά αποτυπώματα αλλά δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα. Το EGM διαθέτει λειτουργία συστήματος αναγνώρισης προσώπου. Παίρνουν την εικόνα του προσώπου, χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου από το αρχείο εικόνων του αστυνομικού αρχείου και αξιολογούν ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο. Καλούν τις οικογένειες του ατόμου που θα μπορούσε να είναι αυτό το άτομο, μια από τις οικογένειες λέει ότι είναι το παιδί μας και τον ταυτοποιούν. Δεν αρκεί αυτή η διάγνωση, παίρνουν δείγματα αίματος. Στο δείγμα DNA, διαπιστώνουν ότι ο τρομοκράτης είναι τρομοκράτης που εντάχθηκε στο PKK από τη Μερσίνα. Φαίνεται ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εντοπιστεί ο άλλος τρομοκράτης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Πρόκειται για μια πολύ επαγγελματική δράση, την είδαμε και στην οδό Istiklal. Όμως η τρομοκρατική οργάνωση PKK ακολουθεί τον ακόλουθο δρόμο στις συγκλονιστικές ενέργειές της, στις οποίες αποδίδει μεγάλη σημασία. Επιλέγεται όχι από άτομα που έχουν προπονηθεί προηγουμένως σε στρατόπεδα εκπαίδευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν εκτεθεί, αλλά από εκείνους που έχουν δώσει μια συγκεκριμένη εκπαίδευση και είναι άγνωστοι. Όπως και στην πλατεία Ταξίμ, επιλέγονται και εκπαιδεύονται λιγότερο γνωστά άτομα». Της τελευταίας στιγμής! Ο υπουργός Yerlikaya ανακοίνωσε: 466 επιχειρήσεις με 13 χιλιάδες 440 άτομα προσωπικό.

Νέα δήλωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια σχετικά με τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ο υπουργός Yerlikaya είπε ότι πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα 466 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετείχαν 13 χιλιάδες 440 μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Ο Yerlikaya ανακοίνωσε ότι 928 ύποπτα άτομα συνελήφθησαν σε 64 επαρχίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι έως τις 08.30 χθες πραγματοποιήθηκαν 466 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Τουρκία, με τη συμμετοχή 13.440 μελών του προσωπικού ασφαλείας.

Επισης ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση «Ήρωες» έχει ξεκινήσει σε όλη την Τουρκία κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK .

Μέχρι τις 08.30, 466 επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων 8 επιχειρήσεων μεσαίας και 458 μικρής κλίμακας, πραγματοποιήθηκαν σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Τουρκία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Δεν θα αφήσουμε χρόνο ή ευκαιρία για να κάνoυν κάτι άλλο»

Οι δηλώσεις του Υπουργού Yerlikaya είναι οι εξής: Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων «ηρώων» που ξεκίνησαν σε ολόκληρη την Τουρκία κατά της BTÖ 12 ύποπτα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Μερσίνα, το Βαν, τη Σανλιούρφα, το Μαρντίν και το Αϊδίν. 55 ύποπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν κατά της δομής πληροφοριών του BTÖ σε 16 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Μαρντίν, Ντιγιάρμπακιρ, Γκαζιαντέπ, Μερσίνα, Σιρνάκ, Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Μπάτμαν, Ντενιζλί, Άδανα, Καϊσέρι, Αττάλεια, Ικόνιο, Ισπάρτα και Kocaeli, με κέντρο τη Σανλιούρφα. Θέλω το αγαπητό μας έθνος να γνωρίζει ότι δεν θα ανεχτούμε τρομοκράτες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αδιάκοπα με τις ανώτερες προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας μας.

Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετέχουν 960 ομάδες αποτελούμενες από τους JÖH, J.Commando και φρουρούς ασφαλείας και συνολικά 13 χιλιάδες 440 ηρωικοί πολίτες. Φιλώ τα μέτωπα κάθε ΜΙΤ, Αστυνομίας και Χωροφυλακής μας που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις. Ο Θεός να μην αφήσει τις πέτρες να αγγίξουν τα πόδια σας.

Ο Yerlikaya συμπεριέλαβε τις ακόλουθες πληροφορίες στη δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αντιμετωπίζουμε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που διαταράσσουν την ειρήνη του λαού μας και όσων του προμηθεύουν όπλα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις Χωροφυλακής μας και τα Επαρχιακά Αστυνομικά Τμήματα σε 64 επαρχίες, οι ύποπτοι που κατασχέθηκαν με όπλα χωρίς άδεια σε ορισμένες από τις πόλεις μας είναι οι εξής:

Κατασχέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη 179 πιστόλια και 4 μακρύκαννα τουφέκια. Συνελήφθησαν 237 ύποπτα άτομα.

Κατασχέθηκαν στα Άδανα 107 πιστόλια και 2 μακρύκαννα τουφέκια. Συνελήφθησαν 37 ύποπτα άτομα.

Κατασχέθηκαν στην Αδριανούπολη 50 πιστόλια και 4 μακρύκαννα τουφέκια. Συνελήφθη 1 ύποπτος λαθρέμπορος όπλων.

Κατασχέθηκαν στη Σμύρνη 45 πιστόλια και 2 μακρύκαννα τουφέκια. Συνελήφθησαν 65 ύποπτα άτομα.

Κατασχέθηκαν στη Μερσίνα 30 πιστόλια και 1 μακρύκαννη καραμπίνα. Συνελήφθησαν 35 ύποπτα άτομα.

Κατασχέθηκαν 29 πιστόλια στη Σανλιούρφα. Συνελήφθησαν 35 ύποπτα άτομα.

Στο Ντιγιαρμπακίρ κατασχέθηκαν 25 πιστόλια και 1 μακρύκαννη καραμπίνα. Συνελήφθησαν 29 ύποπτα άτομα.

Κατασχέθηκαν 21 πιστόλια και 1 μακρύκαννη καραμπίνα στην Άγκυρα. Συνελήφθησαν 32 ύποπτα άτομα.

Συγχαίρω την ηρωική μας χωροφυλακή μας και το ηρωικό Σώμα Ασφαλείας μας που πραγματοποίησαν τις επιχειρήσεις. «Είθε το αγαπητό μας έθνος να είναι ειρηνικό, ο αγώνας μας εναντίον εκείνων που προμηθεύουν όπλα χωρίς άδεια και λαθρέμπορους όπλων θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: