ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ! Εταιρία πήρε χρηματοδότηση 10 εκ. λίρες για να μολύνει υγιείς με τον κορονοϊό – Έντονες αντιδράσεις από επιστήμονες

Κοινοποίηση:
covid

Η λονδρέζικη εταιρία hVivo έλαβε μόλις κρατική επιχορήγηση 10 εκατ. λιρών για να μολύνει εσκεμμένα νεαρούς εθελοντές με την Covid-19, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

Αυτού του τύπου οι δοκιμές αποδίδουν αποτελέσματα γρηγορότερα από τις παραδοσιακές κλινικές δοκιμές, καθώς εδώ η μόλυνση είναι ακαριαία. Και την ίδια ώρα, οι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν πολλαπλά πειραματικά εμβόλια, συγκρίνοντας τα αποτελέσματά τους.
Τέτοιες δοκιμές έλκουν την καταγωγή τους από τα τέλη του 18ου αιώνα και έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εμβολίων για τον τύφο, τη χολέρα και την ελονοσία.

Μερίδα πάντως του επιστημονικού κόσμου διατηρεί τις επιφυλάξεις της για τη σκόπιμη μόλυνση υγιών ανθρώπων με κορονοϊό, από τη στιγμή που δεν διαθέτουμε αποδοτική θεραπεία.

Οι υποστηρικτές επιχειρηματολογούν πως ο κίνδυνος του κορονοϊού είναι μικρός για νεαρούς και υγιείς ανθρώπους, την ίδια ώρα που τα οφέλη για την κοινωνία τεράστια.

Η hVivo είναι θυγατρική της ιρλανδικής φαρμακευτικής Open Orphan, η οποία ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο με τη βρετανική κυβέρνηση για τις δοκιμές που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Η ίδια η δοκιμασία ωστόσο, που επιβλέπεται από το Imperial College London, δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση, καθώς εγείρονται μια σειρά από ηθικά θέματα.

«Δεν προσπαθούμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους πραγματικά άρρωστους», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της hVivo, Andrew Catchpole, «στην πραγματικότητα μάλλον το αντίθετο, προσπαθούμε ευλαβικά να μεταδώσουμε τόσο ιό ώστε να είναι ανιχνεύσιμος».

Και κατέληξε: «Μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο με μόλις 10, 20, ίσως 30 ανθρώπους και μετά να περάσουμε στον έλεγχο των εμβολίων». Η έρευνα θα χρειαστεί 2-4 μήνες για να ολοκληρωθεί…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μια χαρά είναι. Με την θέλησή τους πηγαίνουν εθελοντικά για τα φράγκα. Να μην ταλαιπωρούνται κι αθώα ζώα στο βωμό της ανθρώπινης κτηνωδίας.

Comments are closed.