ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τους στέλνουν σε αργό θάνατο! Δεν θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα – “Εγκεφαλικό” για εκατομμύρια Έλληνες!

Κοινοποίηση:
κοινωνικό μέρισμα

Τέλος στο κοινωνικό μέρισμα 2020, έβαλε η κυβέρνηση, παρά τα όσα γράφονταν και ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα. Για πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια, οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα που είχαν υπολογίσει. Συγκεκριμένα, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα δοθεί σε χαληλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ μόνο οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν το διπλάσιο ποσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά περίπου 482 χιλιάδες πολίτες από 256 χιλιάδες νοικοκυριά.

Δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα, ανέφερε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως ήδη λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των αναστολών σύμβασης για το μήνα Νοέμβριο. Επίσης αναφέρθηκε στην αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ήδη λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των αναστολών σύμβασης για το μήνα Νοέμβριο.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, δικαιούνται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για το μέρισμα του Δεκεμβρίου 2019, ύψους 700 ευρώ, η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων είχε ανοίξει από τις 17 έως και τις 26 του μήνα και η είσοδος σε αυτή γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Οι δικαιούχοι του 2019 ήταν:

Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Η δέσμη των επτά μέτρων του υπουργείου Οικονομικών που ήδη εφαρμόζονται

Η κυβέρνηση υλοποιεί ήδη τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόκειται «για παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από τα επαρκή ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, τα οποία συστηματικά «χτίζουμε» το τελευταίο έτος. Και στα οποία προστέθηκαν, προχθές, 2 δισ. ευρώ, με εξαιρετικά χαμηλό έως και μηδενικό κόστος δανεισμού, από το πρόγραμμα SURE». Στόχος, όπως τόνισε ο υπουργός, είναι μέσω αυτού του προγράμματος να καλυφθούν μέτρα προκειμένου να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα επτά στοχευμένα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και τα οποία είναι:

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξειδίκευσε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο επίπεδο της οικονομίας σε συνολικά επτά στοχευμένα μέτρα που είναι τα εξής:

Μέτρο 1ο

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Συνεπώς, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή. Για αυτό το χρονικό διάστημα, καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αναλογικά, και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού. Το μέτρο ήδη υλοποιείται, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω πλατφόρμας του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Μέτρο 2ο

Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, καθώς και αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών. Το μέτρο νομοθετήθηκε προχθές, δημοσιεύθηκε χθες βράδυ στο ΦΕΚ, και η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί, μέχρι αύριο.

Μέτρο 3ο

Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων. Επιπλέον, δανειολήπτες που πλήττονται, έχουν ήδη αρχίσει να επωφελούνται από τη στήριξη που τους παρέχει το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ». Πρόγραμμα που εγκρίθηκε, την προηγούμενη Παρασκευή, από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και το οποίο εστιάζει στη σημαντική κρατική επιδότηση δόσεων – εξυπηρετούμενων και μη – δανείων. Η καταβολή της επιδότησης από το Δημόσιο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός δικαιούχων δανειοληπτών, ήδη ωφελείται. Και αυτό διότι οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει και προαφαιρούν το ποσό που αναλογεί στην κρατική επιδότηση του δανείου, με αποτέλεσμα το ποσό που καλούνται να καταβάλουν οι συνεπείς δανειολήπτες να είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Μέτρο 4ο

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία που μισθώνουν εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία που μισθώνουν τα τέκνα τους. Το μέτρο νομοθετήθηκε προχθές, δημοσιεύθηκε χθες βράδυ στο ΦΕΚ, και η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί, μέχρι αύριο. Επιπλέον, από τον μήνα Νοέμβριο, για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν αυτά τα ακίνητα, το 1/2 της ζημίας τους θα τους καταβάλλεται άμεσα και απευθείας.

Μέτρο 5ο

Αναστέλλονται κατά 75 ημέρες οι πληρωμές επιταγών, που λήγουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή ή έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία. Ως πληγείσες επιχειρήσεις θεωρούνται αυτές που εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών κατά το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2020 μεγαλύτερο του 50% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του αντίστοιχου διαστήματος του 2019. Δεν καταχωρίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, αξιόγραφα από τις εν λόγω επιχειρήσεις, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από την πληρώτρια τράπεζα, από την 6η Νοεμβρίου έως τη δημοσίευση του Νόμου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν εντός 75 ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους. Η διάταξη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ χθες βράδυ.

Μέτρο 6ο

Διευρύνεται, σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους, η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, πλέον, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζόμενους ή διαθέτουν ταμειακή μηχανή, συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 300 ευρώ.

Ειδικά οι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί με κρατική εντολή ή έχουν έδρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον «Ιανό», δικαιούνται να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου.

Επίσης, αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις που έχουν θετικά έσοδα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο 2020, με βάση αναφοράς τον τζίρο Ιουλίου – Αυγούστου για όσες τηρούν διπλογραφικό σύστημα, και με βάση τον τζίρο του 3ου τριμήνου για όσες τηρούν απλογραφικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 50% του ποσού της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, με τον όρο η επιχείρηση να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο απασχολούμενων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, όπου θα εμφανίζεται, απευθείας πλέον, το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται η επιχείρηση, εφόσον πληροί τα κριτήρια ένταξης.

Έτσι, την επόμενη εβδομάδα, όπως έχουμε δεσμευθεί, θα καταβληθούν σημαντικά ποσά στους δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας μέσω της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενισχύεται και ανέρχεται, πλέον, στα 1,2 δισ. ευρώ.

Οπότε, μαζί με τον επόμενο κύκλο, τον 5ο, που θα υλοποιηθεί τον Δεκέμβριο, θα ξεπεράσουμε, αθροιστικά, τα 5 δισ. ευρώ χρηματοδοτήσεων εντός του 2020.Και ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επέκταση αυτής της χρηματοδότησης και το 2021.

Μέτρο 7ο

Σε συνέχεια της πρόσφατης τοποθέτησης του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ανακοινώνουμε σήμερα ότι, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με την τακτική καταβολή του, θα λάβουν το διπλάσιο ύψος ενίσχυσης. Η ενίσχυση αφορά σε 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

34 Σχόλια

 1. Και επι ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπαιρναν όλοι. Αν κάποιος ήταν φιλοξενούμενος δεν το έπαιρνε, η αν υπήρχαν καταθέσεις άνω των 5000€. Απλά κάποιοι έβρισκαν παράθυρα. Τώρα κλείνουν και αυτά

 2. Δεν πειράζει.., θα πάρουν επίδομα τα φτωχόπαιδα πάλι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί. Το Πάσχα είχαν πάρει μέχρι και οι συμβολαιογράφοι με το κλειστό τους επάγγελμα (600 ευρώ). Πιο πασόκ κι’ απ’ το πασόκ η νουδούλα, πέτα… λεφτά στα λαμόγια κυρ Κούλη.

 3. Εχουν λεφτα ,αλλα τα δινουν σε κομματικες εξυπηρετησεις,στον στεφανη του αμυνας 600.000 για να αγορασει θαλασσιο πλεγμμα για τους λαθρομεταναστες,30 εκατ για τα μμε για το μενουμε ασφαλεις,700 .000 σημερα στο υπουργειο πολιτισμου για επιχορηγηση παραγωγης ταινιων,και ποσα αλλα που δεν ξερουμε.

 4. α ρε να μην ήμουν κ εγώ λαθρό στα παπάκια μου και οι φόροι και όλα τζαμπασόν και την 400ρα το μήνα

 5. Το υποτιθέμενο κοινωνικό μέρισμα, το οποίο δεν το έπαιρνε σχεδόν κανένας Έλληνας, θα δίνονταν μόνο εάν υπήρχε μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα από την υπερ-φορολόγηση οπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα με έλλειμμα σχεδόν 4% φυσικά και δεν υπάρχουν χρήματα για μερίσματα! Καλύτερα βέβαια που δεν θα δωθεί γιατί πάλι μόνο μετανάστες θα το έπαιρναν !

 6. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚΙΑΛ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ .ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΚΕΛ .

 7. Εγώ δεν ξέρω κανέναν Έλληνα φίλο γνωστό ή συγγενή που να παίρνει αυτό το κοινωνικό μέρισμα και δεν έχω πλούσιους φίλους το αντίθετο μάλιστα. Μόνο λαθραίοι και γύφτοι το παίρνουν. Εγώ με 6.000 ευρώ εισόδημα παίρνω τα παπάρια μου γιατί έχω ένα σπίτι 85 τετραγωνικά στα Πατήσια που μου άφησαν οι γονείς μου και δεν πουλιέται πάνω από 20.000. Ο Αλβανός δίπλα που νοικιάζει, παίρνει… Ρε α στα διάλα….

  1. ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΚΕΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΑ. ΜΗΝ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.. ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ Λ@ΘΡΟ ΑΠΟ ΔΟΜΕΣ ΚΤΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΚΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ε6 ΚΤΛ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΛΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ 2500 ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΕΑ.

 8. Ντροπή τους μεγάλη… Αφήνουν απέξω ακόμη κ τα άτομα με αναπηρία.. οικογένειες μονογονεϊκές με παιδιά ανήλικα κ με αναπηρία…Πληρώνουμε με αλλεπάλληλα ΛΟΚ νταουν τις χρυσές καλοκαιρινές επιλογές τουρισμού του κ. Μητσοτάκη αντί να έκλεινε τα σύνορα κ να τονώνει τον εσωτερικό τουρισμό με όλα αυτά τα οκτακοκοσαρια κ πεντακοσαρια που έχει δώσει μέχρι στιγμής…κ. Σιγά τον τουρισμό δηλαδή που ήρθε..Από νησί κατάγομαι κ είδα…κ να πάλι που βρισκόμαστε…Κ πάλι ντροπή τους …κανονικά θα έπρεπε όλοι τους να αποδευσμευσουν τους μισθούς τους κ να τους επιμερισουν σαν φόρο τιμής σε όλους εμάς που είτε χάσαμε τις δουλειές μας, είτε ζούμε με το άγχος το οικονομικό της επόμενης μέρας κ με ανθρώπους η με παιδιά με αναπηρία….Ντροπή τους!!!!

  1. Εδώ δεν δίστασαν να πάρουν πίσω εποχικό επίδομα που δόθηκε το 2019, θα διστάσουν σε τέτοια που αναφέρεις;

 9. Η νεα πασοκονεοεδημοκρατία γεμίζει τα ατμ για κολλητούς κ λάθρους.
  Για τους Έλληνες έχει φόρους,ένφια,λουκέτα,ανεργία,φίμωτρο,ξύλο κ πρόστιμο.
  Ας ελπίσουμε στις εκλογές ο λαός να έχει μάθει και να τιμωρήσει τους κατσαπλιάδες του διαταραγμένου κουλις

 10. Έχετε μια απάντηση ? Πως γίνετε κάποιος άνεργος (Έλληνας) ετών 62 με ΜΗΔΕΝ εισόδημα, μετρητά, ακίνητα, κινητά, κλπ. με 85 μήνες συνεχόμενης ανεργίας να μην εισπράττει ΚΕΑ επειδή το συμβόλαιο του σπιτιού του που νοικιάζει (150€) είναι πρόσφατο ( 4 μηνών)
  Δεν υπάρχει απάντηση, μην το ψάχνετε , έπρεπε να είναι αλλοδαπός η Ρομά

  1. Eχει περιουσιακα στοιχεια,το σπιτι που νοικιαζει,τα μετρητα που εχει που τα βρηκε,αρα κατι περιουσιακο πουλησε,τα ακινητα που τα βρηκε,οσως κληρονομικα,τα κινητα τα αγορασε με τα μετρητα που ειχε,αλλα ειναι ανεργος με μηδεν εισοδημα,,και το σπιτι που νοικιαζει μονο 150 ευρω ,πως το αποκτησε? ισως κληρονομια,εχεις αυτα και εχεις αμεση αναγκη τα 400 500 ευρω.

 11. στους μακροχρονια ανεργους πεταξαν εξω αυτους που ειχαν παρει τον απριλιο. αυτοι ειναι οι φιλιλεφτ με τις γαμψες μυτες . κορακια. τσιφουτ. νταηλικι με τα λεφτα μας. απο τις εισφορες μας πληρωνονται ολα αυτα, μη το ξεχναμε. αλλα ο βλακεντιος λαος τους νομιμοποιει να τα κανουν αυτα με τη ψηφο του. ΣΑΝΟ λεμε.
  ΥΓ μπλακ παπαρια σημερα, εχουν μεγαλες προσφορες στη σκυλοτροφη, τρεχατε ωρε!

 12. Τα λεφτα πάνε στα κανάλια και στους λαθροεπενδυτές είναι μεγάλη ντροπή και απαξίωση για εκατονταδες χιλιάδες Ελλήνων ευχομαι να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα κάνουν στις κυβερνητικές καρέκλες.

 13. ουτε περυσι μας εδωσαν τιποτα , τελευταια φορα ο τσιπρας εδωσε κοινονικο μερισμα εμεις με τα 200e να κανουμε γιορτες φτανουν και περισευουν ,

 14. Μεχρι και πριν δυο εβδομαδες μας λεγανε στα δελτια ειδησεων οτι θα δωσουν δωρο… στους μικρο συνταξιουχους μετα εγινε κοινωνικο μερισμα.
  Ενω για αυτους που περνουν απο 1000 ευρο και πανω υπαρχουν τα 5000ευρο… ετσι… για ολους τους αλλους δεν υπαρχει τιποτα!…. ουτε αυτα που εκοψαν… πεταγετε και ο πετσας και λεει δεν υπαρχει πλεονασμα… πως θα εχουμε! αφου δωσατε ολα τα λεφτα στα καναλια με της διαφημισεις! οταν υπηρχαν 20 κρουσματα κορονας… τωρα που βραζει ο τοπος μια διαφημισει δεν βλεπουμε.

 15. προπερσι το εχασα γιατι ειμουνα φιλοξενουμενος περσι το εχασα για αλλο λογο δεν θυμαμαι κ φετος παλι τα ιδια.κ θελετε τελη κυκλοφοριας ενφια δεη νερο κλπ.ενα στρειδι θα παρετε κοπροι του αυγεα.σας συχαθηκα αποβρασματα.μαυρα χριστουγεννα σε εσας κ στα κωλοσπιτα σας.καλη χρονια με υγεια σε ολους τους ελληνες.

  1. βοθρος
   Ποια Χριστουγεννα; Αυτοι, τα μισουν! Αφου, δεν προκειται για Ελληνες, αλλα για Αλλογενεις, Ελληνοφωνους, Ανθελληνες!

 16. Εμείς οι πραγματικά μακροχρόνια άνεργοι με 20+ μήνες ανεργίας και φιλοξενούμενοι θα πρέπει να πεθάνουμε; Εμεις πως θα κάνουμε γιορτές; Μας ρωτάτε αν οι οικογένειες μας έχουν λεφτά; Δεν έχουμε λάβει ούτε 1€ φέτος απο όσα έδωσε η κυβέρνηση.. μας τιμωρούν επειδή θεωρούν ότι δουλεύουμε μαύρα.

 17. Ο/Η αφορισμένος αντίχριστος δρακουλοϊός=γκαντεμιά στην Ελλάδα λέει:

  Έτσι, μπας και ξεβολευτεί κανένας και αρχίσει η επανάσταση.
  Έξω οι ψεύτες.
  Και όλοι που τα κονόμησαν για να διαδίδουν ψευτιές.

Leave a Response