ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απαγορεύουν στους Στρατιωτικούς Χριστιανούς, να παρευρίσκονται σε Ορθόδοξες λειτουργίες στο Μαυροβούνιο

Κοινοποίηση:
papades

Θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον μελών του στρατού του Μαυροβουνίου, που θα παρευρίσκονται σε ορθόδοξες λειτουργίες και θα απομακρυνθούν από την υπηρεσία”, αναφέρει η διαταγή του Μαυροβούνιου ΑΓΕΕΔ, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων B92.

“Επιπλέον, τα μέλη του στρατού του Μαυροβουνίου θα πρέπει να ασκούν επιρροή στα μέλη της οικογένειάς τους και να τα αποθαρρύνουν από τη συμμετοχή σε διαμαρτυρίες κατά του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας” συνεχίζει το  πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτό, όπως διαπιστώνει η σερβική πλευρά, αφορά μέρος μόνο μιας απίστευτης διαταγής που εξέδωσε ο Μαυροβούνιος υποστράτηγος Dragutin Dakic, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, σε ειδική συνεδρίαση στις 6 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ακριβώς οι ορθόδοξες λειτουργίες και κάποιες διαμαρτυρίες πιστών στρατιωτικών, καθώς τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εκφράζουν την αντίστασή τους στην αμφισβητούμενη διαταγή με τη συμμετοχή τους σε αυτές.

Ο Ντάκιτς ανέφερε στους συνεργάτες του ότι είχε λάβει πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού του Μαυροβουνίου, ότι κάποιοι στρατιώτες και αξιωματικοί παρακολουθούν τις διαμαρτυρίες, και έδωσε εντολή ώστε οι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών να εργάζονταν εντατικά για να συγκεντρώσουν πληροφορίες, σχετικά με τα μέλη του Στρατού του Μαυροβουνίου που συμμετείχαν σε εξέγερση με θέμα την ορθόδοξη θρησκεία.

“Αυτές οι υποτιθέμενες θρησκευτικές διαμαρτυρίες, στρέφονται κατά της συνταγματικής τάξης και της κυριαρχίας του Μαυροβουνίου και γι’ αυτούς τους λόγους, τα μέλη του Στρατού δεν έχουν θέση σε αυτές”, δήλωσε ρητά ο στρατηγός Ντάκιτς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σύντομα και στην Ελλάδα. Δεν έχουν κανένα θέμα να είναι κάποιος γιαχωβάς ή μουσουλμάνος , ένα είναι το πρόβλημα τους: η ορθοδοξία.
    Αλλά η ιστορία έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ποια είναι η μοίρα της Ορθοδοξίας, και ποια είναι οι μοίρα όσων την μισούν.

Comments are closed.