ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Έκανε αίτηση για επίδομα μητρότητας, αλλά ο ΕΦΚΑ τη βρίσκει ως… άνδρα!

Κοινοποίηση:
egyos

Η Μαρία Πιτσιδήμου διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. Όμως, όταν μπήκε στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για το επίδομα μητρότητας, διαπίστωσε ότι είναι καταχωρημένη ως άνδρας.

«Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, που έλεγε ότι η πλατφόρμα επιδόματος αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», δήλωσε η Μαρία Πιτσιδήμου.

«Πήρα στο 1555, υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, γιατί κανείς δεν γνώριζε τι έγινε και πώς», συμπλήρωσε. Τελικά, έπειτα από διαδικτυακό ραντεβού με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, την ενημέρωσαν ότι πρέπει να πάει στο μητρώο του Φορέα, διά ζώσης, για να λυθεί το ζήτημα. Έτσι, έκλεισε ένα ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή.

«Το Σάββατο 6 Ιουλίου μπήκα στον ΕΦΚΑ, ώστε να κάνω το αίτημα μητρότητας, το οποίο δικαιούμαι! Ωστόσο, ο ΕΦΚΑ με έχει περασμένη μέσα ως άνδρα με αποτέλεσμα να μην με αφήνει να ολοκληρώσω την διαδικασία. Με άπειρες άκαρπες προσπάθειες – επικοινωνία με 1555, εφορία, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ της περιοχής που υπάγομαι- τελικά έμαθα πως ευθύνεται ο ΕΦΚΑ για αυτό», έγραψε σε ανάρτησή της η έγκυος.

«Έκανα 1 διαδικτυακό ραντεβού σήμερα 8/7/2024 στο οποίο, η τίμια υπάλληλος εν τέλει μου απάντησε πως δεν γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζεται να προσκομίσω, στο μητρώο του ΕΦΚΑ. Αλλά γνωρίζει πως αυτό γίνεται με ραντεβού δια ζώσης με το μητρώο», επεσήμανε και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε:

«Επειδή την Παρασκευή 12/7/2024 έχω ραντεβού με το μητρώο ΕΦΚΑ, αν κάποιος γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζομαι για να αλλάξει το Άντρας σε Γυναίκα, ας απαντήσει», ανέφερε ακόμα στην ανάρτηση με την οποία κατήγγειλε το παράδοξο που αντιμετωπίζει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response