ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : Έβαψαν μπλε μια κουκουβάγια και κακοποίησαν τρεις χελώνες…

Κοινοποίηση:
ellada-2020-evapsan-koukouvagia-paidiko-parti-kakopoiisan-xelones-600x315

Την οργή των μελών του συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ANIMA προκάλεσε η κακοποίηση που υπέστη μια κουκουβάγια και τρεις χελώνες.

«Λίγο η καραντίνα, λίγο η ζέστη, μάλλον δεν πάει καλά ο κόσμος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στις αναρτήσεις στο Facebook του συλλόγου όπου παρατίθενται οι σχετικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον σύλλογο άγνωστοι έβαψαν μπλε την κουκουβάγια με μπογιά από παιδικό πάρτι ενώ σε μια χελώνα σκάλισαν ένα σύμβολο και σε μια άλλη άνοιξαν τρύπες στο καβούκι για να περάσουν αλυσίδα.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων, παρά τις βελτιώσεις στη νομοθεσία που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για όσους κακοποιούν ζώα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί πολύ, ωστόσο δεν έχει αυξηθεί ανάλογα και ο αριθμός των ατόμων που συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Οι ποινές για τους παραβάτες είναι πλέον βαριές. Πρόκειται για έγκλημα αυτεπάγγελτα διωκόμενο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το πρόστιμο φτάνει μέχρι τις 30.000 ευρώ, και παράλληλα προβλέπεται και ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΜΑ ΠΟΣΗ ΤΡΕΛΛΑ ΠΙΑ ΠΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΑ ΖΩΑΚΙΑ ?????ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΛΗΚΙ !!!!!

  2. Την αναρχια εχει σκαλισει δε φαινεται;
    Σιχαματα

  3. ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΗΣΑΠ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΕΚΑΝΕ

Comments are closed.