ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η GREEK MAFIA! Αυτά είναι τα “πλυντήρια” των μαφιόζων – Σαρωτικοί έλεγχοι σε εταιρείες – βιτρίνες του οργανωμένου εγκλήματος

Κοινοποίηση:
greek mafia

Ένα ευρύ φάσμα νόμιμων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους, και από πίσω offshore εταιρείες, λογαριασμοί σε τράπεζες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, επενδυτικά προγράμματα, ένας ατέλειωτος ποταμός μαύρου χρήματος που ξεπλένεται συστηματικά για να μετατρέψει τους «νονούς» της νύχτας σε επιχειρηματίες της ημέρας.

Αυτός είναι ο νέος χάρτης δεδομένων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης πλέον Greek Μafia, που τέθηκε την περασμένη εβδομάδα υπ’ όψιν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πριν δηλώσει, μεταξύ άλλων, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα:

«Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη».

Είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες του Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών στα Σεπόλια και του πυγμάχου στη Βάρη. Δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις, που μπορεί να μη συνδέονται ευθέως με το μακελειό στους κόλπους του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος, αλλά ήρθαν να προστεθούν σε έναν κύκλο αίματος με τουλάχιστον 20 ανθρωποκτονίες μέσα σε τέσσερα χρόνια, από τις οποίες μόνο μία εξιχνιάστηκε. Η «διάβρωση» των διωκτικών Αρχών είναι και ένα από τα μεγάλα προβλήματα στα οποία οφείλεται η αδυναμία εξάρθρωσης των ομάδων που συγκροτούν τη λεγόμενη Greek Μafia.

Έτσι, η απόφαση που ελήφθη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, στον έβδομο όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη, ήταν να σταματήσουν πλέον να κυνηγούν την εγχώρια μαφία για τις μεθόδους της και να ξεκινήσουν να ακολουθούν τον στόχο της: το μαύρο χρήμα. Καθώς ο σχεδιασμός τους αναπτύσσεται υπό άκρα μυστικότητα, οι φήμες και οι διαδόσεις για νέες υπηρεσίες σε… αμερικανικό στιλ ήταν πολλές. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ πιο απλή. Στην αιχμή του δόρατος της νέας αυτής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος δεν θα είναι πλέον τα αρμόδια τμήματα της Ασφάλειας Αττικής, αλλά η Οικονομική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, η ΑΑΔΕ και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από την αποκάλυψη όλων των διαδρομών του μαύρου χρήματος, αντίστροφα, δηλαδή, από εκεί που έχουν επενδυθεί ή κατατεθεί προς τα πρόσωπα που κινούν τα νήματα και υπογράφουν τα συμβόλαια θανάτου. Η διαχείριση του σχεδιασμού θα γίνει από μια ολιγομελή ομάδα αξιωματικών διαφόρων υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι θα διαχειριστούν έναν πληροφοριακό θησαυρό: ενημερωτικά σημειώματα και πληροφοριακά δελτία κυρίως των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Οργανωμένου Εγκλήματος, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαπενταετίας, στα οποία έχουν αποτυπωθεί πληροφορίες, στοιχεία, ακόμη και φήμες για τις «επιχειρηματικές δραστηριότητες» των κορυφαίων στελεχών της Greek Μafia, αρκετά από τα οποία έχουν πλέον δολοφονηθεί.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία συγκέντρωναν ως παράπλευρες πληροφορίες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας από πολλές δεκάδες -αν όχι από εκατοντάδες- υποθέσεις, δεν μπήκαν στις σχετικές δικογραφίες. Αυτό συνέβη διότι σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία αυτά δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες υποθέσεις δεν σχετίζονταν άμεσα με το υπό διερεύνηση έγκλημα ή και δεν υπήρχε ο χρόνος μέσα στα δικονομικά περιθώρια που υπήρχαν να επεκταθεί η έρευνα από μια ανθρωποκτονία ή έναν εκβιασμό σε μια πολύπλοκη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Εταιρείες-βιτρίνες είναι τα πολιτικά κόμματα η καλύτερη κάλυψη για να κάνεις ότι θες και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν

  2. ΓΑΜΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Comments are closed.