ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ – Δίνουν μεταθέσεις σε οικογένειες με ΑμεΑ και δεν δίνουν… δεκάρα για τη ζωή τους

Κοινοποίηση:
makeleio2-2

Μια συγκλονιστική καταγγελία ήρθε στο email μας και αφορά έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια του αδερφού του, ο οποίος έχει αρκετά υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Κανείς όμως, δεν σκέφτεται πώς θα μετακομίσει σε έναν νέο χώρο, ένα νέο σπίτι, νέο περιβάλλον ο άνθρωπος αυτός.

“Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά. Θα ήθελα να μεταφέρω την αγανάκτηση μου για το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση, το οποίο καταργεί το αμετάθετο σε οικογένειες που επιμελούνται άτομα με αναπηρία. Με 87% εγκεφαλική παράλυση, κινητικό, και ακατάλληλος για οποιαδήποτε εργασία και με θέτουν σε καθεστώς μετάθεσης μακριά από το οικείο περιβάλλον του αδερφού μου.

Ειναι η καταστροφή της οικογένειας μας , θα μου δώσουν εκεί που θα πάω σπίτι με ασανσέρ; με ειδικό μπάνιο; με ράμπες εσωτερικές για να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα στο σπίτι; με υπνοδωμάτια στα πρότυπα ΑμεΑ; Όλα αυτά τα πλήρωσα πολλά πιστέψτε με, θα μου τα παρέχουν όλα αυτά εκεί που θα με στείλουν;

Μην γελιομαστε σαν το σκύλι θα με πετάξουν.

Κυριε Στέφανε Χίο, κύριοι και κυρίες του Μακελειού σέβομαι και εκτιμώ το έργο σας και τον αγώνα σάς χρόνια τώρα, ελπίζω από την θέση σας να πιέσετε για το τόσο σοβαρό πρόβλημα και να βρει μια γραμμή δημοσιεύσης. Ειναι αδύνατον η μετακίνηση μας, τουλάχιστον εμάς που επιμελουμαστε άτομα με ποσοστά άνω 80% διότι υπάρχουν και τα άλλα, πιστεύω καταλαβαίνετε.

Θα πρέπει να δουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά όχι όλοι σε ένα τσουβαλι. Σας ευχαριστώ και είμαι εδώ για όλα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν αυτά που λέω και πάλι ευχαριστώ να σας έχει καλά ο θεός υγεία πάνω απ’ολα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: