ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ – “ΕΚΑΨΕ” ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ MAIL ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ… ΑΥΞΗΣΗ

Κοινοποίηση:
6229311

Όλα βγαίνουν στη φόρα σιγά σιγά και επιβεβαιώνουν το Μακελειό.

Αφού έγινε γνωστό ότι η φωτιά την Κυριακή 19 Μαΐου εκδηλώθηκε από πρόθεση, τώρα αποκαλύπτεται πως η εταιρεία είχε ζητήσει αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Κάτι που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, από τις 21 Μαΐου, όπου ανέφερε πως το εργοστάσιο κάηκε για να “σβήσουν στοιχεία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση και δύο ημέρες πριν την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Η εταιρεία ζητά σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που θεωρείται ύποπτο, από την ασφαλιστική εταιρεία να της αυξήσει την αποζημίωση, μια συναλλαγή ωστόσο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Νέα εικόνα

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό
Όπως έχει γίνει γνωστό, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά

Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Να υπήρξε δηλαδή διάχυση βενζίνης ή πετρελαίου και αυτό να ήταν μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε μιλάμε για εμπρησμό. Σημειώνεται πως μαρτυρίες όσων έσπευσαν να σβήσουν την πυρκαγιά, αναφέρουν πως μύριζε έντονα βενζίνη στον χώρο.

Από το κατεστραμμένο κομμάτι του εργοστασίου ελήφθησαν 20 περίπου δείγματα, τα οποία θα εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε εύφλεκτο υγρό στον χώρο.

Επιπλέον, ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά, ενώ το τρίτο δεν βρέθηκε. Πλέον, εξετάζεται αν καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ή αν εξαφανίστηκε για άλλον λόγο.

Η έκθεση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για εμπρησμό, θα «ξεκλειδώσει» την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων, προκειμένου οι Αρχές να δουν ποιος έχει επικοινωνήσει με ποιον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: