ΑΔΜΗΕ: Διαψεύδει για έκρηξη μετασχηματιστή στη Βαρυμπόμπη

Κοινοποίηση:
varypompi

Διαψεύδονται εκ νέου από τον ΑΔΜΗΕ οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά στα βόρεια προάστια της Αθήνας ξεκίνησε χθες από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, αν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία σήμερα τα ξημερώματα οι γραμμές που βγήκαν εκτός χθες, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Τόνιζαν ακόμη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιθεώρηση που έγινε το πρωί στο δίκτυο έδειξε ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας. Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, προσέθεταν, γίνεται από την Πυροσβεστική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για να γνωρίζουν μερικοί, εκρήξεις κάνουν και οι ασφάλειες επάνω σε κολώνες όχι μόνο μετασχηματιστές.
    Επίσης εάν έχουν φθαρεί καλώδια λόγω τριβής επάνω σε κλαδιά πεύκων εκεί γίνεται ανάφλεξη.Το έχω δει αυτό από κοντά και ευτυχώς τότε ήταν χειμώνας.
    Γι’αυτό να τα κοιτάζετε εσείς αυτά στις κατοικίες σας και στις παροχές στις γεωτρήσεις σας κλπ και μην περιμένετε από άλλους.Οτι δέντρο πάει να ακουμπήσει σε καλώδια τα τσιμπάμε λίγο η ζητάμε τη βοήθεια συνεργείου αν δεν κατέχουμε το θέμα.

Leave a Response