ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας

Κοινοποίηση:
ΛΟΥΚΕΤΟ

«Λουκέτο» για 48 ώρες έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε γνωστό κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, για σημαντικές φορολογικές παραβάσεις.

Όπως διαπίστωσαν τα κλιμάκια, το κατάστημα που βρίσκεται στο Σύνταγμα είχε σταματήσει τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο. Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Tο συγκεκριμένο κατάστημα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και εκεί αντίστοιχες παραβάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕ 11.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 56.000 , ΔΗΛΑΔΗ 55.000 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΜΕΙΟΝ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ;;

Comments are closed.