Ύποπτα παιχνίδια σε βάρος των φοιτητών καταγγέλονται από γονείς

Κοινοποίηση:
foitites_APEMPE_06_07_2020-2048x1153

Τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος φοιτητών συντηρητών έργων τέχνης και αρχαιοτήτων καταγγέλουν αναγνώστες μας.

Διαβάστε τι μας καταγγέλουν:

“Θα ηθελα να καταγγειλω τα υποπτα παιχνιδια που παιζονται απο υπουργειο πολιτισμου και υπουργειο παιδειας εις βαρος των φοιτητων συντηρητων εργων τεχνης και αρχαιοτητων.Πρωτο υπευθυνο το υπ.παιδειας και κατ’επεκταση το υπ. πολιτισμου.

Τα παιδια μπλοκαρονται και μολις ξεκινουν τη πρακτικη τους τα σταματουν λεγοντας οτι δεν εχει διευθετηθει η ασφαλιστικη καλυψη τους(αν θα καταβληθει το ποσο των 80€ για 6 μηνες!) και αν θα το καλυψει η σχολη τους  η  το υπουργειο παιδειας….

Ηδη λογω εγκλεισμων χαθηκε πολυτιμος χρονος αλλα εδω και ενα χρονο το ιδιο προβλημα υπηρχε με την ασφαλιση. Μπηκαμε στο δευτερο χρονο ξαναξεκινησαν τα παιδια και τα σταματησαν για τον ιδιο λογο.

Μεσα σε ενα μηνα (Αυγουστο-Σεπτεμβριο) αλλαξαν δυο φορες το ΦΕΚ  που αφορα στην ασφαλιση των φοιτητων. Εν τω μεταξυ αν εξαντληθει κι αυτος ο χρονος χανουν το δικαιωμα στο πτυχιο τα παιδια. Ενω εχουν τελειωσει με τη θεωρια στο ΙΕΚ δεν μπορουν να τελειωσουν (ουτε καν να αρχισουν) τη πρακτικη τους.

Υπηρξε και μια φημη πως οι ιδιωτες που παιρνουν εργολαβια τις συντηρησεις μπλοκαραν τις πρακτικες στο δημοσιο για να χρησιμοποιουν τους φοιτητες για φτηνα εργατικα χερια.

Δεν μπορουμε να γνωριζουμε τι συμβαινει στο βαθος. Παντως απο ολο το αφηγημα πως μεθοδευεται κλεισιμο σχολων(πχ εκκλησιαστικη) παει το μυαλο και σε αυτο”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: