«Όχι» της ΕΙΝΑΠ στο κλείσιμο πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία»

Κοινοποίηση:
ΣΩΤΗΡΙΑ

Κατηγορηματικά «όχι» στο κλείσιμο μιας πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λέει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 9η κλινική η οποία με το κλείσιμό της, όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί θα φέρει και άλλες αλλαγές ενώ θα υποβιβαστούν οι λειτουργίες του νοσοκομείου.

«Μετά από καταγγελίες των εργαζομένων στην 9η κλινική, πληροφορηθήκαμε ότι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την πρόθεση του Υπουργείου να μεταφερθεί η κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας μαζί με δύο Πνευμονολόγους από το νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στην κλινική να μοιραστεί σε άλλες πνευμονολογικές κλινικές.

Αυτό στην ουσία σημαίνει κατάργηση της Κλινικής με συνέπεια να αποδυναμώνεται και να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον τομέα της Πνευμονολογίας», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Και συνεχίζει τονίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελεί η κλινική:

«Στην κλινική εκτός από τη νοσηλεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα, επιτελούνται και μία σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ εκατοντάδες παρακολουθούνται κάθε χρόνο στα εξωτερικά της ιατρεία. Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο».

Σύμφωνα με την Ένωση η συγκεκριμένη προοπτική δεν είναι αναπάντεχη καθώς βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δημόσιων νοσοκομείων από την κυβέρνηση, προωθώντας τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων.

Καταλήγοντας οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να μην καταργηθεί η 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία και να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για αυτά θα ψηφίσει “ακαταδίωκτο” η συμμορία Κούλη και λοιπών ;;

Comments are closed.