“Όχι σε εκλογές- μακρύς ο δρόμος για την ενότητα της χώρας”

Κοινοποίηση:
purreios-i-niki-tis-tereza-mei

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εξέφασε εκ νέου η Τερέζα Μέι, ενώ προειδοποίησε πως η χώρα έχει ακόμη μπροστά της μακρύ δρόμο για να επουλώσει τις πληγές του διχασμού, που άνοιξαν μετά το δημοψήφισμα του 2016.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές, μετά το δημοψήφισμα, που χώρισε το έθνος μας στα δύο. Έχουμε απόλυτη ανάγκη να επαναφέρουμε την ενότητα στη χώρα και η χθεσινοβραδινή ψηφορία έδειξε ότι έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας» σημείωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής, που έχουν καταθέσει οι Εργατικοί.

Σημείωσε ωστόσο πως οι πρόωρες κάλπες δεν είναι λύση. «Δεν πιστεύω ότι οι γενικές εκλογές είναι ο δρόμος, που πρέπει να ακολουθήσουμε για να το πετύχουμε και σίγουρα δεν πιστεύω ότι μία κυβέρνηση υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν είναι λύση».

Όπως είπε οι εκλογές θα ήταν «ό,τι χειρότερο», καθώς «θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».

Εμφανίστηκε πάντως βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, κάτι που έχουν εν πολλοίς προεξοφλήσει αναλυτές και επενδυτές. Μετά την ταπεινωτική χθεσινή ήττα στη Βουλή, οι αγορές βλέπουν σήμερα νίκη της Μέι, ενώ θεωρούν ότι η χώρα έχει αποφύγει πλέον το εφιαλτικό σενάριο του no deal. Το σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αντιθέτως κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Εάν τελικά αυτό δεν καταστεί δυνατό εκτιμάται πως θα έχουμε παράταση του Άρθρου 50 και μία συμφωνία στην κατεύθυνση ενός πιο μαλακού Brexit. Η Κομισιόν ξεκαθάρισε σήμερα ότι η συμφωνία με τη Μέι δεν είναι υπό επαναδιαπραγμάτευση. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι στην κατεύθυνση των στενότερων δεσμών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: