“Όχι” μόνο στα super market το επίδομα των 200 ευρώ, λένε οι κρεοπώλες

Κοινοποίηση:
Shopping,Cart,Full,Of,Food,In,The,Supermarket,Aisle.,High

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) Οικονομικών προς τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων, «Food Pass», στα σούπερ μάρκετ.

Στην επιστολή της ομοσπονδίας προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία κοινοποίησε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στη ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνεται ότι εάν το μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων αφορά μόνο στις αλυσίδες τροφίμων τότε, απαξιώνεται ο κλάδος των κρεοπωλών και «εντείνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός, εφόσον κατευθύνεται ο καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες».

Οι κρεοπώλες ζητούν να διευθυνθεί η λίστα των επαγγελματιών όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.

«Η ένταξη του επαγγελματία κρεοπώλη στην εξαργύρωση του επιδόματος τροφίμων θα βοηθήσει τις πληγείσες επιχειρήσεις μας και θα αποτρέψει το μαρασμό – αφανισμό ενός ζωτικού κλάδου επαγγελματιών για την ελληνική οικονομία» όπως σημειώνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μετα θα ερθουνε και η πιτσαριες,σουβλατζιδικα,ζαχαροπλαστεια και μην ξεχναμε και τα ιχθυοπολεια.
    Δωστα και μην ρωτας που πανε! ετσι και αλλιως το 90% παει στα σουπερ μαρκετ δεν χρειαζεται να εισαι σαν τον μεγαλο αδελφο απο επανω για να ελεγχεις που πηγανε.

  2. όταν είσαι γελοίος δεν μειώνεις τον φόρο (ΦΠΑ) αλλά δίνεις ψίχουλα για να περάσει μια οικογένεια όλη την χρονιά! Η λογική απλή! Όταν λάβεις απευθείας το ποσό….ΦΑΙΝΕΤΑΙ πιο πολύ από ότι το τσουκου τσούκου όλη την χρονιά! Το κακό είναι ότι πολύ θα τσιμπήσουν.

  3. Είναι τόση μεγάλη η ανάγκη για πολλούς φτωχοποιημενους που θα δουν το Κούλη σαν σωτήρα…άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος τους, δημιουργούν ένα πρόβλημα και μετά δίνουν δήθεν λύσεις…

  4. Θα προτιμουσα ο αξιοπρεπης κλαδος των κρεοπωλων να απεχει απο το κατοχικο επιδομα ζητιανιας! Λιγη περηφανεια συνελληνες αν και σιγουρα δεν χορταινουμε μ αυτη! Κουλαρα καλο δρομο γιατι σιγα σιγα πατας ασχημα τον εθνικο καλλο του Ελληνα που τον μετατρεπεις σε ζητιανο! Αλλα ξεχασα…. ο Πουτιν φταιει για τις ενεργειακες σου αποφασεις το 2019! Μαθε επιτελους να φορας παντελονια!

Comments are closed.