Ό,τι πει ο υπουργός! Σε γραμμή Πλεύρη ο Βασιλακόπουλος: “Επικίνδυνη η επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών”

Κοινοποίηση:
Βασιλακόπουλος

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, για ακόμη μία φορά συνέχισε το «χαβά» του σχετικά με τα εμβόλια κορωνοϊού ή αλλιώς την στήριξη στην κυβέρνησης, καθώς τόνισε πως «μέχρι να βρεθεί άλλη λύση μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε συχνά» ενώ την ίδια στιγμή δήλωσε πως δεν θέλει να επανέλθουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Σε ένα άλλο ζήτημα όμως το γύρισε το “τροπάριο” και πλέον παραδέχεται πως ο πληθυσμός για δύο χρόνια δεν είχε εκτεθεί στη γρίπη λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επομένως δεν έχει την κατάλληλη ανοσία.

«Επειδή για δύο χρόνια είχαμε τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, μέτρα αποφυγής συνωστισμού και μάσκες, οπότε ο κόσμος δεν αρρώστησε. Από το μόνο που αρρώσταινε ήταν ο κορωνοϊός, τα υπόλοιπα μεταδιδόμενα από τον αέρα νοσήματα, όπως οι ιώσεις και η γρίπη, δεν υπήρχαν, άρα ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία για αυτά και είναι πιο εύκολο τώρα που κυκλοφορούμε να κολλήσουμε από αυτά», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν σοβαρά από τη γρίπη, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.

«Θα πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη κυρίως εκείνοι που κινδυνεύουν, όσοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα».

«Θα πρέπει αν δεχόμαστε την επιστημονική πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Όποιος νόσησε και έχουν περάσει τρεις μήνες πρέπει να κάνει την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου. Μέχρι να βρεθεί άλλη λύση μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε συχνά. Δεν είναι τραγικό να εμβολιάζεσαι», είπε για τον κορωνοϊό.

Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 01/01/2023 κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο.

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», είχε αναφέρει σχετικά ο υπουργός Υγείας.

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου επί του θέματος, με τον ίδιο να δηλώνει πως «ένας γιατρός που έχει τόσο λανθασμένη κρίση, τόσο επηρεασμένη από δοξασίες, που δεν μπορεί να αναλύσει σωστά τα δεδομένα από τον κορωνοϊό και να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν μας εγγυάται ότι θα αναλύσει σωστά τα δεδομένα σε άλλα ζητήματα, όπως το έμφραγμα και τον καρκίνο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Ρε ειστε τοσο βλακες εκει στο Ελλαδισταν που θα βαλει για βουλευτης υποψηφιοτητα και θα ερθει πρωτος.

 2. Δέσιμο ανάποδα στο Σύνταγμα μαζί με τον βλάκα Πλεύρη για δημόσιο χλευασμό

 3. ΥπέρΔrά μου, είδα εχθές στον ύπνο μου, ή , συγγνώμη έχω μπερδευτεί,από τον Ανώτατο Εγκέφαλό σας, ότι διδάσκατε επί Εδρας σε ένα ανώτατο Ινστιτούτο Ιατρικής. Αλλά όχι εδώ στη μίζερη ΓΗ μας , αλλά σ,έναν άλλο υπέρτατο και μακρινό πλανήτη με τεχνολογία τουλάχιστον χιλίων χρόνων μπροστά. Και μετά………. ξύπνισα.

 4. Ο πατος αυτης της χωρας δεν εχει τελειωμο.Τραβα ρε κακομοιρη στην Ανιτα για κανα νεο παρατραγουδο και ασε τους υγειονομικους στην ησυχια τους

 5. Υπάρχει ακόμη αυτός ο κομπογιανίτης δήθεν ιατρός ;;
  Πότε θα πληρώσει για τα εγκλήματά του ;;

 6. …….. Από το μόνο που αρρώσταινε ήταν ο κορωνοϊός, τα υπόλοιπα μεταδιδόμενα από τον αέρα νοσήματα, όπως οι ιώσεις και η γρίπη, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ , άρα ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία για αυτά και είναι πιο εύκολο τώρα που κυκλοφορούμε να κολλήσουμε από αυτά»,δήλωσεο καθηγητής Πνευμονολογίας….
  *ομογγολογουρουνοκεφαλος είναι γιατρός;
  ……. αλλά του βοθρου κ. των money.
  ουστ αχρειε.

Comments are closed.