Όταν εμείς το φωνάζαμε ο Κικίλιας ήταν διακοπές – Τούρκο εμπρηστή: Υπάρχουν ερωτήματα και για τις φωτιές στον Έβρο

Κοινοποίηση:
kikilias

Υπονοούμενα για εμπλοκή της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Κικίλιας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «είναι στρατηγικής σημασίας στη Βόρεια Ελλάδα ο Έβρος, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη για εμάς, έχει τεράστια συμφέροντα ενεργειακά, εθνικά, νατοϊκά, και αισθάνομαι ότι πλέον εκφεύγει από την αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής.»

Υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2023 «είχαμε έναρξη φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, μετά 19 εστίες πυρκαγιάς μέσα σε ένα 24ωρο και τελικά η 20η στο κέντρο τους δάσους της Δαδιάς».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ενημέρωση από τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας ότι έχει στοιχειοθετηθεί η δικογραφία. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει για μία ακόμη φορά τη δουλειά της και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος.».

Επίσης, αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τη μετατροπή του εξ αμελείας εμπρησμού από πλημμέλημα σε κακούργημα, δήλωσε πως πλέον «προφυλακίζονται οι υπαίτιοι εξ αμελείας, πόσω μάλλον αυτοί, οι οποίοι έχουν στόχο να βάλουν φωτιές».

Μιλώντας για τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο Πυροσβεστικό Σώμα σχετικά με  τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είπε: «είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίον αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε ένα νέο δόγμα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μαζί με τους δασάρχες και τα δασαρχεία, την αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, τον Στρατό, την Αστυνομία φυσικά, το Λιμενικό και όλες τις δυνάμεις που εμπλέκονται».

Ακόμη, συμπλήρωσε: «Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τη συλλογική ευθύνη που έχει το κράτος φυσικά, αλλά και την ατομική μας ευθύνη σε σχέση με τον χώρο μας, τη γειτονιά μας, το σπίτι μας, την αυλή μας, το οικόπεδό μας.»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», επισήμανε πως αποτελεί «μια μεγάλη προίκα για τις επόμενες γενιές. Θα αρχίσει να παραλαμβάνεται από το 2025, από την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Περιλαμβάνει ό,τι έχει η νέα τεχνολογία συν νέα αεροσκάφη, Canadair, ελικόπτερα, drones, αμφίβια, τράκτορες, Τεχνητή Νοημοσύνη, κ.α.».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΥΛΛΙΑΣΤΕΙΣ ΡΕ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ?
    ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ

Leave a Response