Όλα όσα μας κρύβουν οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη! Ο Πάιατ, οι 400 στρατιώτες και τα 2,3 εκ. δολάρια!

Κοινοποίηση:
amerikanoi_

Κοιτάξτε τι δεν… μαθαίνουμε!

Αύριο, σύμφωνα με την ενημέρωση της αμερικανικής πρεσβείας, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Ρ. Πάιατ θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη.

Εκεί θα συναντήσει τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο λιμάνι για να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην ανέλκυση της βυθισμένης βυθοκόρου Όλγας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι εδώ, καλά!

Και πάμε στο ψητό… Τι αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της Πρεσβείας των ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:

– Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε κατάλληλη γεωγραφική τοποθεσία για την υποστήριξη ασκήσεων στην περιοχή λόγω της υπάρχουσας υποδομής και στρατηγικής του θέσης.

– Καθώς τα συμμαχικά και συνεργαζόμενα κράτη συνεχίζουν τα προγράμματα εκπαίδευσης στην περιοχή, τα λιμάνια στην Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία για τη ροή του προσωπικού και του εξοπλισμού. Ένα παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανάπτυξη περίπου 800 τεμαχίων εξοπλισμού και περίπου 400 στρατιωτών μέσω της Αλεξανδρούπολης για την υποστήριξη της άσκησης Saber Guardian 2019 στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

– Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ κατανοούν τη σημασία της προβλήτας και της πλήρους χρήσης αυτής. Γι’αυτόν το λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες απόφάσισαν να παρέχουν τους πόρους ώστε να ανελκυστεί η βυθοκόρος.

– Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε ένα υπάρχoν συμβόλαιο ανέλκυσης με την αμερικανική εταιρεία DonJon Marine, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανέλκυση της βυθοκόρου. Η DonJon προσέλαβε την ελληνική εταιρεία ανέλκυσης Five Oceans Salvage.

– Η επιχείρηση περιλαμβάνει: Δύο αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο σημείο της επιχείρισης,
20-30 άτομα προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι παρέχουν υποστήριξη εξ αποστάσεως Η DonJon Marine έχει 1-3 εργολάβους των ΗΠΑ στο σημείο της επιχείρισης Η Five Oceans Salvage, με την υποστήριξη τοπικής, Ελληνικής εταιρείας κατάδυσης, έχει 9-13 εργαζόμενους στο σημείο της επιχείρισης. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο (2) μήνες. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέλκυσης, θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ολόκληρης της προβλήτας. Το συνολικό κόστος της επιχείρισης για τις Η.Π.Α. ανέρχεται στο ποσό των $2.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Καταλάβετε τι γίνεται;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: