“Ή μου παίρνεις π@π@ ή δεν παίζεις”! Προπονητής απείλησε παίκτη και αυνανίστηκε μπροστά του

Κοινοποίηση:
skandalo

Η απόλυση του Σταν Μπόουμαν από τη θέση του γενικού διευθυντή του Σικάγο είναι ένα γεγονός πολύ υψηλής σημασίας. Ο λόγος της απόλυσης ήταν το σεξουαλικό σκάνδαλο του 2010. Μαζί με τον Μπάουμαν Τζούνιορ, απολύθηκε και το δεξί του χέρι Αλ Μακάισεκ. Και οι δύο συμμετείχαν σε μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης προ 11 ετών στον σύλλογο.

Η σεξουαλική υπόθεση
Ο Μπάουμαν κατηγορείται όχι για διάπραξη εγκλήματος, αλλά για απόκρυψη ή μάλλον λανθασμένη εξέταση της υπόθεσης. Τον ανασχηματισμό στο κλαμπ ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του «Σικάγο» Ντάνι Βιρτζ.

Ένας νέος κύκλος αυτής της ιστορίας έλαβε χώρα τον Μάιο του 2021, όταν έγινε γνωστό ότι ένας άγνωστος πρώην παίκτης του Σικάγο που στην έρευνα ονομάζεται John Doe μήνυσε τον σύλλογο, υποστηρίζοντας ότι αυτός και ο άλλος συμπαίκτης του δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από βοηθό προπονητή. Αυτό συνέβη πριν η ομάδα κερδίσει το Stanley Cup το 2010 (8-9 Μαΐου).

«Άνοιξε πορνό και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στον παίκτη»
Η μήνυση ισχυρίζεται ότι ο προπονητής του Σικάγο «άνοιξε ένα βίντεο πορνό και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά» στον παίκτη των Blackhawks χωρίς τη συγκατάθεση του παίκτη. Σύμφωνα με το θύμα, τον παρενόχλησε και τον απείλησε με «σωματική, οικονομική ή συναισθηματική βλάβη» εάν ο παίκτης δεν είχε σεξουαλική επαφή μαζί του. Στη μήνυση, ο προπονητής ονομαζόταν Μπραντ Έλντριχ, ο οποίος ήταν ο προπονητής της ομάδας εκείνη την εποχή.

Έπειτα από αυτό, η ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία Jenner & Block LLP προσλήφθηκε για τη διεξαγωγή έρευνας μεγάλης κλίμακας για την υπόθεση των δύο παικτών χόκεϊ. Η έρευνα διήρκεσε τέσσερις μήνες και περιελάμβανε συνεντεύξεις με 139 μάρτυρες και «100 gigabyte ηλεκτρονικών αρχείων και 49 κουτιά χάρτινα αρχεία».

Η έκθεση λέει ότι πρόκειται για τη σεξουαλική επαφή του προπονητή με τον παίκτη: «Ο Έλντριχ συνέχισε να κάνει στοματικό σεξ με τον John Doe και σταμάτησε μόνο για να πει στον John Doe να συμπεριφερθεί όπως του άρεσε». Ο προπονητής είπε ότι θα μπορούσε να βάλει τον παίκτη στην ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, το Σικάγο γνώριζε τι συνέβη τον Μάιο του 2010. Και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, μια μέρα πριν οι Blackhawks φτάσουν στον τελικό του Stanley Cup για πρώτη φορά έπειτα από 18 χρόνια, υπήρξε μια συνάντηση των υπαλλήλων του συλλόγου (που κατείχαν ηγετικές θέσεις), στην οποία συζητήθηκαν οι κατηγορίες κατά του Έλντριχ.

Ο Έλντριχ έφυγε από τον σύλλογο τον Ιούλιο του 2010, αντιμέτωπος με την επιλογή είτε να ερευνηθεί είτε να παραιτηθεί. Έπειτα από αυτό, εργάστηκε στο University of Miami and Michigan High School. Αργότερα αποδείχθηκε ότι διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα και στους δύο χώρους εργασίας. Το 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή πενταετούς αναστολής.

Μετά τη δημοσίευση της έρευνας, ο Μπάουμαν έχασε τη θέση του. Όμως μπορεί να μην είναι η τελευταία. Επιπλέον, το NHL ανακοίνωσε ότι στο Σικάγο είχε επιβληθεί πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων για «ακατάλληλες διαδικασίες και κακή συμπεριφορά» της υπόθεσης.

Πρακτικά δεν υπάρχει αμφιβολία για την ενοχή του Έλντριχ μετά από τόσες καταθέσεις μαρτύρων. Το βασικό ερώτημα τώρα είναι ποιος στο Σικάγο ήταν ο εμπνευστής της συγκάλυψης του σκανδάλου.

Ο Σταν Μπόουμαν μετά την αποχώρησή του από τη θέση του γενικού διευθυντή εξέφρασε την άποψή του: «Πριν από έντεκα χρόνια, όταν ήταν η πρώτη μου χρονιά ως γενικός διευθυντής, έμαθα για τη δυνητικά απαράδεκτη συμπεριφορά του τότε προπονητή που αφορούσε έναν παίκτη χόκεϊ. Το ανέφερα αμέσως στον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα. Βασίστηκα στις οδηγίες του προϊσταμένου μου, το οποίο είπε ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ.. ΜΑΛΙΣΤΑ.. ΜΑΛΙΣΤΑ…

Comments are closed.