Ήττα με κάτω τα χέρια της ΑΕΚ με 3-0 από την Ζόρια στο ΟΑΚΑ – Η πρόκριση στους «32» του Europa League είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη

Κοινοποίηση:
3032423

Η πρόκριση στους «32» του Europa League είναι εξαιρετικά δύσκολη πλέον για την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τη Ζόρια.

Το ιδανικό για την Ένωση, η οποία είχε νικήσει με 4-1 αυτή την ομάδα στην Ουκρανία, θα ήταν να βάλει ένα γρήγορο γκολ και η αλήθεια είναι ότι το πλησίασε στο 3′ με τον Λιβάια, αλλά το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία των κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που φανερώνει και το ότι η απόδοση της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα δεν ήταν και η καλύτερη.

Η ΑΕΚ ναι μεν είχε την μπάλα και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αφού δεν απειλήθηκε ποτέ σε αυτό το διάστημα με εξαίρεση ένα σουτ του Τσίγκανικς στο 41′ που έφυγε άουτ, αλλά ενώ ήταν γύρω-γύρω από την περιοχή των Ουκρανών δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τη μεγάλη φάση.
Αν αυτό ήταν κακό, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν τα χειρότερα… Η αγκωνιά του Σάκχοφ στον Ιβανισένια στο 49′ είχε ως συνέπεια να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την Ένωση με 10 παίκτες και αυτό η Ζόρια το εκμεταλλεύτηκε, χάρη και στη λάθος έξοδο του Αθανασιάδη στο 61′, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα στον Γκρόμοβ να κάνει το 0-1 από κοντά.

Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 68′ όταν μια αποτυχημένη σέντρα του Σβάρνα κατέληξε τελικά στο δοκάρι, αλλά στο 76′ ήρθε το σουτ του Καμπάεβ για το 0-2 και κάπου εκεί το ματς τελείωσε, όπως φαίνεται ότι τελειώνουν και οι ελπίδες της ΑΕΚ, η οποία στο 86′ δέχθηκε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Γιουρτσένκο μετά την ανατροπή του Λούνοβ από τον Γαλανόπουλο, για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Με το Μπράγκα – Λέστερ να λήγει 3-2, η βαθμολογία του ομίλου πλέον, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει ως εξής: Λέστερ 9, Μπράγκα 9, ΑΕΚ 3, Ζόρια 3.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας (82′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσάρου, Μπακάκης (65′ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Σακχόφ, Κρίστισιτς, Σιμόες, Τάνκοβιτς (65′ Ανσαριφάρντ), Λιβάια.

Ζόρια: Σεβτσένκο, Φαρόνοβ, Βερνιντούμπ, Αμπου Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82′ Λούνοβ), Γιουρτσένκο, Καμπάεβ, Γκρόμοβ, Γκλάντκι (63′ Ναζαρίνα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: