Έως σήμερα οι αιτήσεις για το ειδικό βοήθημα του ΟΑΕΔ -Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κοινοποίηση:
720_687749_48464c6de0-ba20c48efb22af85

Έως σήμερα, Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ 2019.

Σημειώνεται ότι, η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα, 3 Δεκεμβρίου του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Α.Οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης με τη χρήση κωδικών πρόσβασης που χορηγούν οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Β. Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:

-Οικοδόμοι,

-λατόμοι,

-ασβεστοποιοί,

-πλινθοποιοί,

-αγγειοπλάστες,

-δασεργάτες,

-ρητινοσυλλέκτες,

-καπνεργάτες,

-μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων,

-υποδηματεργάτες,

-μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,

-χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων,

-ηθοποιοί,

-τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης,

-ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου,

-χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου,

-ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου,

-ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου,

-μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

-χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων,

-καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων

Γ.Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Δ.Το επίδομα

Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις για να λάβουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Στη περίπτωση που το επίδομα ανεργίας συμπίπτει με την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πατησα να δω που βρισκεται η αιτηση μου για επιδομα ανεργιας που ειχα κανει στον ΟΑΕΔ.Βγηκε αποφαση τελικα και απορριφθηκε διοτι γραφει δεν ειχα 125 ενσημα το τελευταιο 14μηνο!!!!!!!! Ρε αλητες ρε ανθελληνες αμα ειχα βρει δουλεια να κανω και να συμπληρωσω τα 125 κολοενσημα που ζητατε δεν θα σας ζηταγα να μπω στο ταμειο ανεργιας… Αλλα ολα τα επιδοματα τα δινετε στους λαθρομεταναστες και στους κολογυφτους χωρις να ζητατε χαρτια χαρτια χαρτια και ενσημα. Αυτη ειναι η κολοδημοκρατια σας, να μην δινετε τιποτα στον ΕΛΛΗΝΑ πολιτη.. Φτου σας ξεφτυλες κακος ψοφος να σας βρει.

Leave a Response