«Έφυγε» ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χαράλαμπος Παπακλεοβούλου (EIKONA)

Κοινοποίηση:
0b29493565048dd5193a9a7f74436055

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 Ιουνίου ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χαράλαμπος Παπακλεοβούλου.

Την είδηση δημοσίευσε αρχικά ο λογαριασμός της «Διαχείρισης Κύπρος ΑειΖωη» και ακολούθως αναδημοσιεύτηκε από την σελίδα Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ η οποία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Όπως αναφέρει η αρχική δημοσίευση η κατάσταση της υγείας του αγωνιστή της ΕΟΚΑτα τελευταία χρόνια είχε επιδεινωθεί από τραύμα στο κεφάλι, το οποίο αποκόμισε τον Νοέμβριο του 1958, από έκρηξη υπό κατασκευή αυτοσχέδιας βόμβας στο αγρόκτημα του αείμνηστου πατέρα μας στη Γεροσκήπου.

«Από την έκρηξη είχε χάσει το χέρι του ο επίσης αείμνηστος αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. Γεώργιος Χαραλαμπίδης και τραυματιστεί ο πατέρας μας. Μετά την έκρηξη συνελήφθηκε από το αποικιακό καθεστώς και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τον μέρα και ώρα της κηδείας του. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ», γράφει η Διαχείριση Κύπρος ΑειΖωη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αιωνία του η μνήμη. Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Ο Αρχηγός Διγενής και οι συναγωνιστές του θα τον καλοδεχτουν στην αγκαλιά του παναγαθου Χριστού μας.

Leave a Response