Έφτασε στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας – Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ολικού lockdown

Κοινοποίηση:
agio-oros1

Το ενδεχόμενο του lockdown εξετάζεται για το Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση οκτώ κρουσμάτων στη Μόνη του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στην περιοχή βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, μετά την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην περιοχή παρουσία των διοικητικών αρχών του Αγίου Όρους για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι νέες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. «Υπάρχει φόβος για περισσότερα κρούσματα και θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και αλλού. Το ενδεχόμενο να κλείσει το Άγιο Όρος σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ανοιχτό», λένε πηγές από το Άγιο Όρος. Τις επόμενες ώρες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί όλα τα σημεία και να συνομιλήσει με τους μοναχούς. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη πάντως έχει τεθεί σε καραντίνα η Μόνη του Αγίου Παύλου μετά την εμφάνιση των οκτώ κρουσμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. «Δεν ξέρουμε κατά ποσό τηρήθηκαν σωστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μέσα στο Άγιο Όρος. Υπάρχει μεγάλος φόβος η εξάπλωση να είναι τεράστια».

Σε κρίσιμη κατάσταση πάντως παραμένει ο μοναχός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Λοιπόν τί ζητάει ο καντηλανάφτης ο Σωτήρας στό Αγιον Ορος μαζί μέ ένα τσιράκι τού Κούλη τού εξόφθαλμου;
    Πάρα πολύ ύποπτο.Σκόρπισαν τόν κορωνοιό στήν καρδιά τής Ορθοδοξίας στό Αγιον Ορος;Οι ανθέλληνες είναι γιά όλα ικανοί.Θέλουν νά κλειδώσουν τίς Μονές τού Αγιου Ορους;Πήραν εντολή από τήν λέσχη Μπίλτενμπέργκ καί από τήν μεγάλη στοά;Από άθεους όλα νά τά περιμένουμε.
    Γιάννης Λάκων

  2. TI ZHTAEI H ΠONTIKOMAMMH ΣTO AΓIO ΟΡΟΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΟΧΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ. ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.

  3. Η μόνη λύση των υπερεπιστημόνων είναι το lockdown.Δηλαδή πονάει δόντι κόβει κεφάλι.

Leave a Response