“Έφαγε πόρτα” η Αλεξοπούλου από τους Μητροπολίτες στην Αχαΐα

Κοινοποίηση:
xristina-alexopoyloy

Της έριξαν «πόρτα». Οι μητροπολίτες δεν δέχθηκαν στο γεύμα που διοργάνωσαν την ίδια ώρα με το επίσημο γεύμα του Δήμου Αιγιαλείας. Οι Μητροπολίτες θέλησαν με αυτό τον τρόπο να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, αφού δεν θέλησαν να παραστούν στο ίδιο γεύμα με πολιτικούς.
Όπως αναφέρει ο “Ημερήσιος της Αχαΐας”, η μεγάλη γιορτή της Αιγιάλειας εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκειά της με τις τιμές που αρμόζουν στον εορτασμό της Τρυπητής. Παραδοσιακά το επίσημο γεύμα ευλογούσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και βέβαια παρακάθονταν εκτός του εκάστοτε υπουργού και των πολιτικών και οι Μητροπολίτες που πάντοτε τιμούν την πόλη μας κατά τον εορτασμό.

Φέτος και με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κράτους –Εκκλησίας μετά την ψήφιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, για πρώτη φορά στο επίσημο γεύμα ενημέρωσαν ότι δεν θα παρακαθίσουν οι Μητροπολίτες, ούτε βέβαια ο τοπικός Μητροπολίτης Ιερώνυμος και κανένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας(!) θέλοντας έτσι να στείλουν σαφές «μήνυμα» στα κόμματα και τη κυβέρνηση και το θέμα θα μπορούσε να μείνει εκεί με την όποια άποψη μπορεί καθένας να έχει”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν θέλησαν να παρακαθίσουν στο επίσημο γεύμα καθότι δεν επιθυμούν να συνφάγουν με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τους βουλευτές που έχουν ταχθεί έναντι της Εκκλησίας και είχε φροντίσει να προετοιμαστεί γεύμα για τους Μητροπολίτες, τους συνοδούς τους και τους ιερείς σε άλλο κατάστημα και συγκεκριμένα στον επίσης φιλόξενο χώρο «Αλάτι & Πιπέρι» στην Άβυθο, αρκετά δηλαδή χιλιόμετρα μακριά από το γεύμα του δήμου.

Η κυρία Αλεξοπούλου που όπως έχει ανακοινωθεί εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό στον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου, αντί να πάρει το δρόμο για το βουνό, όπου γινόταν το τραπέζι του δήμου που οι παρευρισκόμενοι την ανέμεναν να απευθύνει χαιρετισμό και να ξεκινήσει το γεύμα, πήρε το δρόμο προς …τη θάλασσα και πήγε έξω από το κατάστημα που θα παρέθετε γεύμα ο Μητροπολίτης προς τους Ιερείς….
Μάλιστα κάποια από τα άτομα της συνοδείας της υφυπουργού μπήκαν στη σάλα του καταστήματος που κάθονταν οι ιερείς. Το γεύμα της Μητρόπολης επρόκειτο να ξεκινήσει επίσης στις 13.30` (την ίδια ώρα δηλαδή με το γεύμα του δήμου) με τον οικοδεσπότη Μητροπολίτη Ιερώνυμο ωστόσο (προφανώς πληροφορούμενος ότι έξω από το κατάστημα …περίμενε η υφυπουργός) να καθυστερεί την προσέλευσή του περισσότερο από μισή ώρα και να μην ξεκινά το σερβίρισμα. Τελικά κι αφού είχε περάσει περισσότερο από μισή ώρα και η κα Αλεξοπούλου παρέμενε έξω από το εστιατόριο που θα γινόταν το γεύμα των ιεραρχών, ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας έφτασε στο χώρο και έξω από το κατάστημα τον… περίμενε η υφυπουργός.

Ο κ΄.κ΄.Ιερώνυμος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ της ΑΧΑΪΑΣ» ευθέως και ευθαρσώς της είπε πως οι Ιερείς δεν πήγαν να ευλογήσουν το γεύμα του δήμου για πρώτη φορά στα χρονικά επειδή δεν επιθυμούν να παρακαθίσουν σε γεύμα με πολιτικούς που αντιτάσσονται στους κανόνες της Εκκλησίας και της ζήτησε να φύγει! Όπως και έγινε…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. την εχουν δει ιδιοκτητες στα μαγαζακια τους οι παπαδες .. Και αν τους θιξεις τα προνομια εστω και στο ελαχιστο στριγκλιζουν και τσιριζουν σαν τις χηρες στο κρεβατι ..

  2. Μπράβο στους ιεράρχες!! Επιτέλους!!! Άξιοι!!!… Η Αλεξοπούλου παριστάνει τη θεούσα, και τρέχει και φωτογραφίζεται αγκαλιά με την ηγουμένη της Μονής της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Φτάνει πια. Νομίζει ότι μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους…

  3. Το γράφω σε άσχετη ανάρτηση αυτό που θέλω να πώ.Κάντε μία ανάρτηση για την σύλληψη του 13χρονου επειδή είπε τον Κασσελάκη πουστ@ρ@ αν μπορείτε και να μας πεί ο κύριος Χίος σε κάποια εκπομπή του την εντολή για την σύλληψη του μικρού ποιός την έδωσε;ο Κασσελάκης,ο Μητσοτάκης,ο Χρυσοχοϊδης;;Ποιός;;;

  4. Και ο Γέροντας Επίσκοπος & ο νέος Καλαβρύτων Ιερώνυμος, κρατούν σοβαρή στάση!

Leave a Response