Έτσι θα λειτουργήσει από την Δευτέρα του Πάσχα η εστίαση

Κοινοποίηση:
εστιαση

Ανεβάζουν ρολά από αύριο Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα της εστίασης, έπειτα από περίπου έξι μήνες σε αδράνεια.

Συγκεκριμένα, ελέω πανδημίας θα λειτουργήσουν μόνο σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους και με ωράριο μέχρι τις 22:45 και μέχρι τώρα είναι γνωστό πως δεν θα έχουν μουσική.

Όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering κλπ, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

-φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

-μη αναπαραγωγή μουσικής και

Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

-Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

-Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

-Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

-Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς όμως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων θα λειτουργήσουν μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Για τις μετακινήσεις προς τα καταστήματα εστίασης, οι πολίτες πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ναι μην πως να παρουμε και στολη αστροναυτη για να καθησουμε να πιουμε εναν καφε η ενα ποτο με της παρεες μας

  2. θα ερχετε ο μπατσος την ωρα που πεινω καφε η τρωω να ελενξει αν εστειλα μηνυμα για να βγω ???θα φαει το καφε η το φαι καπελο !!

  3. οτι πουν τα αφεντικα στο στρωμα τα κοιταμε καταγραμμα οτι προσταξουν !!! αν μας πουνε να περνουμε αδεια και για κατουριμα να παμε στη τουαλετα και αυτο καταγραμμα θα το κανουμε γιατι μαθαμε εκπεδευτικαμε να ειμαστε υπακουα προβατακια

Leave a Response