Έτσι θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία

Κοινοποίηση:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ-1

Οι «ειδικοί» του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα προκειμένου να συζητήσουν για το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από 14 μήνες αναστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση για την επιστροφή τους θεωρείται αυστηρή και περιλαμβάνει υποχρεωτικά δύο rapid test την εβδομάδα, τα οποία θα βαρύνουν οικονομικά τους ίδιους και υποχρεωτική υψηλής προστασίας μάσκα.

Τι θα ισχύσει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Παρατείνεται έως την 31η.3.2023 η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε σχετική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα με αρνητικό rapid test θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μέχρι 31 Μαρτίου 2023.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα.

Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Κατά την πρώτη εφαρμογή της ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. 2 τεστ την εβδομαδα με δικα τους εξοδα?
    Πατε καλα ρε;
    Οι ανθρωποι ειναι σε αναστολη 14 μηνες και δεν τους ρωτησε κανεις πως τα εβγαλαν περα.
    Εδω γερμανια οπου και να πας τα τεστ ειναι δωρεαν και εχουν καταργηθει εδω και μισο χρονο κι εσεις εκει απαιτειται ακομα τεστ και τριχες?

Comments are closed.