Έτσι θα αξιολογηθούν οι μαθητές σε Δημόσιο και Γυμνάσιο

Κοινοποίηση:
σχολειο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εφημερίδα, κατά το τρέχον σχολικό έτος θα οργανωθούν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου, δηλαδή στο τέλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και λίγο πριν από την ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής διαδρομής των μαθητών στην εκπαίδευση.
Οι 12χρονοι και οι 15χρονοι μαθητές θα εξετασθούν στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Τα τεστ θα είναι ανώνυμα και προφανώς το αποτέλεσμά τους δεν μπορεί να προσμετρηθεί στη βαθμολογία κάθε μαθητή για το απολυτήριό του.

Ανεξάρτητο εργαλείο
Ο ελληνικός PISA θα οργανωθεί με βάση τη φιλοσοφία τους διαγωνισμού PISA του ΟΟΣΑ, που γίνεται κάθε τρία χρόνια και αξιολογεί τις ικανότητες των 15χρονων μαθητών κάθε χώρας – η συμμετοχή γίνεται δειγματοληπτικά – στην κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες. Τα θέματα που θα δοθούν στους Έλληνες μαθητές θα αξιολογούν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει μέσα από την κατανόηση της γλώσσας και των μαθηματικών. «Δημιουργούμε ένα νέο, ανεξάρτητο εργαλείο για την αποτύπωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και τη διαρκή του αναβάθμιση», αναφέρει για το θέμα το υπουργείο Παιδείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response