Έτοιμη η “βόμβα” της μεγάλης επιστροφής του Αντρέ Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ

Κοινοποίηση:
ΒΙΕΡΙΝΙΑ

Ήταν Πέμπτη 8 Οκτωβρίου όταν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ο Αντρέ Βιεϊρίνια, μ’ ένα συγκινητικό μήνυμα, αποχαιρετούσε τον ΠΑΟΚ, το σπίτι του, φεύγοντας… «ως άντρας, οικογενειάρχης, πατέρας, Σαλονικιός και πάντα ΠΑΟΚτσής».

Κλείνοντας, προσωρινά, την πόρτα της Τούμπας, ευχήθηκε τα καλύτερα «για την ομάδα μου» και φυσικά́ για την κεφαλή́ αυτού́ του σπιτιού́, την οικογένεια Σαββίδη, «μόνο χαρές και επιτυχίες. Αντίο». Ένας-ένας οι συμπαίκτες του άρχισαν να τον αποχαιρετούν, μέσω των social media, την ίδια ώρα που ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν είχε πει το παραμικρό και το κυριότερο, επέμενε και δεν… αποκαθήλωνε τη φωτογραφία του αρχηγού από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (14/10) ο Κυριάκος Κυριάκος φρόντισε να βάλει ένα… φρένο στην «καυτή» υπόθεση, εξηγώντας πως με εντολή του Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ δε θα κλείσει την πόρτα στον Πορτογάλο άσο και αποκαλύπτοντας την τηλεφωνική επαφή του ιδιοκτήτη της ομάδας με τον Βιεϊρίνια, που είχε γίνει την Κυριακή, τρεις μέρες μετά το «αντίο» του 34χρονου ποδοσφαιριστή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για όσα συνέβησαν κι από τις δύο πλευρές μέσα στο καλοκαίρι, κουβέντιασαν για τους λόγους που ο Αντρέ Βιεϊρίνια αισθάνθηκε να απομακρύνεται οριστικά από τη μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ, ωστόσο το θέμα παρέμενε ανοικτό.

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή να μιλήσει με τον Όλαφ Ρέμπε και τον Αμπέλ Φερέιρα, κάτι που έγινε μέσα στην εβδομάδα που ακολούθησε, με τον Γερμανό αθλητικό διευθυντή να υποστηρίζει στην συνέντευξη Τύπου ότι «το θέμα Βιεϊρίνια είναι καθαρά οικονομικό» και πως «μέχρι τώρα δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό».

Την επομένη της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Κυριάκος επανάλαβε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις την απόφαση του ΠΑΟΚ να κρατάει ανοικτή την πόρτα στον Βιεϊρίνια, ο οποίος φρόντισε να συναντηθεί και με τον συμπατριώτη του προπονητή για να ξεκαθαρίσουν, μέσα από τη συζήτηση, πολλά ανοικτά ζητήματα που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Όταν την Παρασκευή (16/10) ο Αμπέλ Φερέιρα ρωτήθηκε για το θέμα Βιεϊρίνια έδειξε με την απάντησή του, ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε συμφωνία. «Όλοι λειτουργούμε ως ένα και προσπαθούμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τον σύλλογο. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε αυτά που έχει πετύχει ο Βιεϊρίνια στην ομάδα και θέλουμε να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση και για την ομάδα και για τον ποδοσφαιριστή», υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Τι απομένει, πλέον, για να πάρει σάρκα και οστά η μεγάλη ανατροπή και η επιστροφή του Αντρέ Βιεϊρίνια στην Τούμπα;

Να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου (1+1 χρόνια) που θα υπογράψει ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» και οι οικονομικές απολαβές που θα κυμαίνονται γύρω στις 500.000 ευρώ συν μπόνους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: