Έστησαν άγαλμα στον Σιούφα, τον πατέρα των ιδιοκτητών της εισπρακτικής εταιρείας που πίνουν το… αίμα του κοσμάκη

Κοινοποίηση:
protomi

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου οι εργασίες για την τοποθέτηση της προτομής του Δημήτρη Σιούφα, στο χώρο της πλατείας πρώην Ακαδημίας που με την υπ’ αριθμ 187/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας μετονομάστηκε σε «πλατεία Δημητρίου Σιούφα».

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καρδιτσιώτη (γεννημένος στον Ελληνόπυργο) πολιτικού (1944-2019) που διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργός σε διάφορα υπουργεία και βουλευτής από το 1981 έως το 2012, προγραμματίζεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net- να γίνουν την Κυριακή 12 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι και μεταξύ άλλων αναμένεται να παραβρεθεί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Χατζηδάκης.

Η προτομή αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Δημ. Σιούφα, επιθυμία της οποίας ήταν να τοποθετηθεί στην πλατεία που φέρει το όνομά του, κάτι που έγινε αποδεκτό αρχικά με τη αποδοχή της δωρεάς από την Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία με τη χωροθέτηση της προτομής με αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ακριβείς διαστάσεις του μνημείου είναι: Ύψος βάσης 20 εκ., μήκος βάσης 58 εκ., πλάτος βάσης 50 εκ., κορμός ύψος 1,40 εκ., μήκος 40 εκ., πλάτος 32 εκ., ύψος προτομής 74 εκ., μήκος 61,5 εκ. και πλάτος 32 εκ.

Πηγή: karditsalive.net

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αγαλματα στηνουμε μονο στους θεους Στους ανθρωπους στηνουμε Ανδριαντες και βεβαιως σ’επιφανεις κι’οχι σε χλεχλεδες

Leave a Response