«Έσπασαν» τα τηλέφωνα σε φιλοζωϊκή της Θεσσαλονίκης: Ζητούν… fast track υιοθεσίες αδεσπότων

Κοινοποίηση:
1

«Mέσα σε λίγες μέρες δεχτήκαμε όσα αιτήματα δεχόμαστε συνολικά όλο τον χρόνο» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής – Υποψίες ότι θα χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για βόλτα εν μέσω lockdown


Υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών με …fast track διαδικασίες ζητούν τις τελευταίες μέρες πολίτες από φιλοζωική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τους υπευθύνους να υποψιάζονται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά ως δικαιολογία για βόλτα εν μέσω καραντίνας.

«Εκεί που χτυπούσε σπάνια το τηλέφωνο για υιοθεσίες, μέσα σε λίγες μέρες δεχτήκαμε όσα αιτήματα δεχόμαστε συνολικά όλο τον χρόνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη Καλαϊτζίδου από τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση «Νοιάζομαι» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν σε ανεύθυνες υιοθεσίες.

«Έχουμε, για παράδειγμα, τον Ντεξ που είναι πίτμπουλ και περιμένει για υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια και μέσα σε 3 μέρες είχαμε 4 ενδιαφερόμενους!», λέει χαρακτηριστικά η κ. Καλαϊτζίδου.

«Είναι μάλιστα ενδεικτικό», σύμφωνα με την ίδια, «ότι δεχόμαστε πλέον απανωτά αιτήματα να έρθουν στο καταφύγιό μας και να γνωρίσουν τα σκυλιά μας, τη στιγμή που γενικότερα, ήταν σχεδόν μηδενικές οι επισκέψεις».

Αυτό που υποψιάζει, μάλιστα, την κ. Καλαϊτζίδου για τα κίνητρα των ενδιαφερόμενων, είναι το γεγονός ότι ζητούν να γίνουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες υιοθεσίας και να παραλάβουν άμεσα το σκυλί.

«Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται γιατί ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και οι υιοθεσίες που κάνουμε, γίνονται μέσω δήμων. Στην υιοθεσία πρέπει να γνωρίσεις το ζώο, να δεις και συ αλλά και το σκυλί αν “ταιριάζεται”, να μιλήσεις με τον εκπαιδευτή του, να γίνουν οι εξετάσεις στον κτηνίατρο και να υλοποιηθεί στη συνέχεια, όλη η προβλεπόμενη διαδικασία», λέει η υπεύθυνη της φιλοζωικής.

Τους ενδοιασμούς της ενισχύει επιπλέον και το γεγονός ότι επειδή όλα τα ζώα του καταφυγίου είναι μεγαλόσωμα, υπάρχει γενικά μειωμένο ενδιαφέρον για την υιοθεσία τους.

«Επειδή είναι ενήλικα και μεγαλόσωμα, δεν τα θέλουν. Είναι στα αζήτητα επειδή επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι είναι δύσκολα στο χειρισμό και πιάνουν …χώρο στο διαμέρισμα.

Αυτά τα σκυλιά όμως είναι πιο ήρεμα από τα στριφνά, πολλές φορές, μικρόσωμα που γαβγίζουν συνέχεια και δεν θέλουν πια τόσο πολύ χώρο», σημειώνει.

Καταλήγοντας, διευκρινίζει ότι είναι ανοιχτοί στις υιοθεσίες, χωρίς να απορρίπτουν κάποιον αλλά τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα ζώα θα βρουν τον κατάλληλο και μόνιμο ιδιοκτήτη και όχι έναν περιστασιακό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

 1. Αν τα ζώα τσιπαριστουν με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη όταν μετά καραντίνα βρεθούν στο δρόμο τότε να συλληφθούν για κακοποίηση.

 2. Θα τα εχουν εργαλεια: μπαλκονι-κλειδωμα και μετα αμολημα στο δρόμο. Και σιγα μη τα ταιζουν κιολας

 3. Μεγάλη προσοχή από πλευράς φιλοζωικων γιαυτα τα φαινόμενα. Μετα θα πεταχτούν τα κακόμοιρα στους δρομους

 4. Μετά το τέλος του covid 19 τι θα γίνουν όλα αυτά τα ζώα? Θα μείνουν αδέσποτα πάλι? Ας μου απαντήσουν οι φιλοζωικες. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΖΏΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ. ΤΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΉΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΈΝΑ ΖΏΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΆΛΗ ΕΥΘΎΝΗ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΈΞΟΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΈΝΑ ΠΑΙΔΊ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΈΧΕΙ ΠΆΝΤΑ ΑΝΆΓΚΗ ΜΈΧΡΙ ΚΛΕΊΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ 10 – 15 ΧΡΌΝΙΑ

  1. Τώρα γίνεστε φιλοζωοι βρωμερά δίποδα!! Μετά τον Κορωνιό τα ζώα τα πετάτε στους δρόμους

 5. Υιοθεσία. Σημαίνει ότι κάποιο άρρεν τέκνο τίθεται στην θέση υιού. Δηλαδή εξισώνεται η ανθρώπινη φύση με τις κοινωνικές και οικογενειακές της δομές, με αυτήν της κοινωνίας των ζώων. Αφού κάποιοι νομίζουν ότι είναι φιλόζωοι, ας απαντήσουν στο απλό ερώτημα, ποιο είναι το κριτήριο επιλογής του οργανισμού συντροφιάς. Το μέγεθος, το είδος, αν έχει πόδια, ποιο; Δεν έχω δει κάποιον να λυπάται τα κοτόπουλα που χλαπακιάζει ο σκύλος του, ή τα κουνέλια που τρώει ο γάτος του. Ας πάρει για συντροφιά του κάποιος ένα τσιμπούρι, μια σφήκα, τον ιό της λύσσας, ή ένα φυτό. Και γιατί να έχουν δικαιώματα μόνο τα θηλαστικά; Να έχουν και τα φυτά που τα καταβροχθίζουν άλλοι βαρεμένοι, λες και αυτά είναι νεκρά. Δεν είναι, πονάνε κι αυτά. Οι φωστήρες της ΝΤΠ καθοδηγούν τα κορόιδα κι εκείνα ακολουθούν. Σοβαρευτείτε ρε, υπάρχουν χώρες στις οποίες ζώα έχουν εμπράγματα δικαιώματα και εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε εναντίον της μ@λ@κί@ς που μας κυβερνάει. Άντε και στην βουλή, εκεί είναι γεμάτη συγγενείς τους.

   1. Σας ευχαριστώ για το παραπεμπτικό. Θα με βοηθούσατε πολύ, αν μου διευκρινίζατε το ίδιο καλοπροαίρετα, σε ποιους ακριβώς νομους της φύσης αναφέρεστε.

    1. Στην διατροφική αλυσιδα όπου ο λύκος και το λιοντάρι ΔΕΝ τρέφονται με μολοχες και τσουκνίδες. Αν και σύμφωνα με εσένα ούτε και με αυτά. Άρα με αέρα κοπανιστός. Ίσως ούτε και με αυτά καθώς αποτελούνται από άτομα που και αυτά έχουν ψυχή σαν τους ιούς κια τα μικρόβια.

     1. Φίλτατε, σχολιάζω το γεγονός ότι κάποιοι συνάνθρωποι εκδηλώνουν την τάση επιβολής σε ζώα, διότι είναι εύκολο. Τα κουρεύουν, τα ντύνουν με ρούχα, τα γελοιοποιούν, τους κληροδοτούν επιχειρήσεις! Υπάρχει μια τεράστια βιομηχανία εκμετάλλευσης και παρότρυνσης της ματαιοδοξίας των ανθρώπων να εξανθρωπίσουν τα ζώα. Περισσότεροι από 2 δις Ασιάτες τρώνε σκύλους και πουλάνε σκυλοτροφές. Οι Γερμανοί, επιτρέπουν την κτηνοβασία, υπό την προϋπόθεση να μην τραυματιστεί το ζώο. Στην Αφρική, η κτηνοβασία με πιθήκους, μετάλλαξε ιό ζώων στο AIDS. Κι εμείς, αντί να προσανατολιστούμε στην τεκνοποιία ή την υιοθεσία παιδιών, σπαταλούμε τον χρόνο μας μαζεύοντας κουρ@δες σκύλων από τα πάρκα. Όλα, ανεξαιρέτως, τα όντα έχουν προορισμό και θέση στην τροφική αλυσίδα και θα ήταν καλό να τον σεβόμαστε. Απλά μοιάζει φαιδρό να συζητάμε με στην γάτα και όχι στο ψάρι, με το οποίο ταΐζουμε την γάτα. Επίσης, δεν είμαι βέγκαν, τρέφομαι κατά την Ελληνική παράδοση.

  1. Απο το 1ο lockdown εξισωθηκε κι επισημα το ψιλο και το χοντρο των σκυλιων με την καθημερινοτητα των ανθρωπων. Ισως ειναι και σημαντικοτερο τελικα. Η πλειοψηφια των ιδιοκτητων εδω και πολλα ετη που υπαρχει αυτη η κατευθυνομενη εξαρση απο ΜΜΕ και κοινωνικα δικτυα, δεν εχει την απαιτουμενη παιδεια και τον σεβασμο στους αλλους, οπως δεν την εχει στους περισσότερους τομεις της ζωης του, για να εχει σκυλο. Κηδειες μεχρι 9 ατομα, απαγορευσεις ανευ λογικης κλπ, δδμεεν μπορεισς να πας πουθενά, με το ζορι και με το αγχος να βγεις να γυμναστεις, αλλα οι ιδιοκτητες μπορουν να βγαινουν, οποτε και για οσο γουσταρουν!

Leave a Response