“Έσβησε” 4χρονο πρωταγωνιστής εκστρατείας για τα εμβόλια – Βροχή καταγγελιών από τους γονείς του

Κοινοποίηση:
315112592_681600283291092_2591668213210989437_n-e1668269508611

Ο Santino Godoy Blanco, ένα τετράχρονο αγόρι που ήταν πρωταγωνιστικό πρόσωπο μιας εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο. Το ατυχές γεγονός συγκλόνισε την πόλη San Miguel όπου ζούσε το μικρό αγόρι και οδήγησε σε καταγγελία για εγκατάλειψη εκ μέρους της οικογένειάς του κατά του Δημοτικού Νοσοκομείου Dr. Raúl F. Larcade.

Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο Σαντίνο δεν ένιωθε καλά για μια εβδομάδα και είχε υψηλό πυρετό. Ωστόσο, από το κέντρο υγείας τον έστειλε πολλές φορές πίσω στο σπίτι. Τέλος, η νεκροτομή αποκάλυψε ότι το αγόρι πέθανε από πνευμονία, αν και είχε λάβει διαφορετικές διαγνώσεις, μεταξύ των οποίων γαστρεντεροκολίτιδα και λαρυγγίτιδα.

Τα στοιχεία που ενοχοποιούν τη νοσοκόμα, η οποία θα μπορούσε να παραμείνει σε προληπτική κράτηση «Τον πήρα στις 2 Νοεμβρίου τα ξημερώματα γιατί είχε πυρετό. Του έδωσα ibuporofen και δεν κατέβηκε. Μια νοσοκόμα τον θεράπευσε, ήθελε να τον δει ένας παιδίατρος», είπε η Agustina Blanco, η μητέρα του παιδιού σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Συνεχίζοντας την εξιστόρηση των γεγονότων, η μητέρα του 4χρονου επεσήμανε ότι «χρειάστηκαν δύο ώρες για να πέσει ο πυρετός» και πρόσθεσε: «Ένας γιατρός είπε ότι ήταν μια ιογενής εικόνα. Γυρίσαμε σπίτι και άρχισε να κάνει εμετό». Καθώς τα συμπτώματά του επέμεναν, ο Santino έλαβε Reliveran, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε.

«Ζήτησα να του κάνουν εξέταση αίματος και μου είπαν όχι, ήταν ιογενής κατάσταση. Ο Σάντι συνέχισε άσχημα ολόκληρη την Πέμπτη. Συνέχισε να κάνει εμετό, ήταν αδύναμος και δεν έτρωγε». Για άλλη μια φορά επέστρεψαν στο νοσοκομείο, αλλά η μητέρα του τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το παιδί «είπε ότι ήθελε να ξαπλώσει στον καναπέ, δεν βρισκόταν πλέον».

«Πέρασαν 10 λεπτά και η νοσοκόμα καθόταν με ένα χαρτί που έλεγε ότι ο Σάντι χρειαζόταν οξυγόνο. Ο γιατρός αποκοιμήθηκε», αφηγήθηκε η Μπλάνκο και εξήγησε ότι ο γιατρός που τον θεράπευσε νόμιζε ότι είχε βρογχόσπασμο. «Ήρθε με τρεις μετρητές κορεσμού και κανένας από αυτούς δεν λειτούργησε. Είχε ήδη κρύο. Τον πήρε τρέχοντας να σοκάρει. Προσπάθησαν να τον ξαναζωντανέψουν για μιάμιση ώρα», είπε κλαίγοντας.

Ο δήμαρχος της οικείας πόλης του αδικοχαμένου, Χάιμε Μέντεζ, δήλωσε ότι: «Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να απομακρυνθούν οι γιατροί που θεράπευσαν τον γιο μου». Πρόσφατα, το αγοράκι είχε πρωταγωνιστήσει σε μια εκστρατεία εμβολιασμού για το Εθνικό Υπουργείο Υγείας κατά της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας και της πολιομυελίτιδας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα εμβόλια θα φταίνε. Το παιδί για να τα διαφημίζει μάλλον θα τα είχε κάνει.

Comments are closed.